ТУГА КОЈА НЕ БЛЕДИ: Пре шест година у Александровцу од удара грома страдале другарице Анђела и Ивана (ФОТО)

С.БАБОВИЋ

25. 07. 2022. у 15:22

ПРЕ тачно шест година, две петнаестогодишње девојчице и другарице, Анђела Бачевић и Ивана Ивановић кренуле су у шетњу у Александровцу не слутећи да ће им бити последња.

ТУГА КОЈА НЕ БЛЕДИ: Пре шест година у Александровцу од удара грома страдале другарице Анђела и Ивана (ФОТО)

Фото: С.БАБОВИЋ, Facebook

Последње сате провеле су у фотографисању, пробале одећу, смејале се и причале у кући Бачевића. У Жупу су само неки дан раније допутовале из Швајцарске где су живеле, да проведу безбрижно лето.

Испод фотографије, последње настале у мобилном телефону кобног 25. јула, 2016. године написале су на шпанском "вамос", као знак за покрет и почетак шетње. Нажалост, у Крушевачкој улици у Александровцу та шетња добила је најужаснији епилог. Девојчице су страдале од последица удара грома.

Сведоци трагичног догађаја испричали су својевремено за "Новости" да је одмах након удара грома Анђелу захватила ватра, а Ивана је одлетела у канал поред пута.

Фото: С.БАБОВИЋ, Фацебоок

 

- Само пар тренутака после трагедије, пролазница је зауставила ауто поред липе где су се нашле две другарице и викнула "упомоћ"!

- Када сам пришао видео сам их како леже... - присећао се Бошко Шимуновић, радник комуналног предузећа, који живи недалеко од места трагедије.

Липа где су страдале девојчице налази се само 130 метара од Хале спортова. Сви су пришли да помогну, људи су се заустављали колима да пруже помоћ. Кренули су да девојчице убацују у возила и да их пребацују ка хитној помоћи...

Фото: С.БАБОВИЋ, Фацебоок

 

За Анђелу је било касно, живот је изгубила на лицу места. Лекари болнице у Крушевцу безуспешно су се борили за Иванин живот још неколико сати.

Годину дана након несреће у Крушевачкој улици подигнуто је спомен-обележје у облику цвета, као симбол прекинуте младости.

Фото: С.БАБОВИЋ, Фацебоок

 

- Хладовина разлисталог стабла, приче прича о жалосном крају, заспала су два предивна бића на тлу Жупе, у свом завичају - стихови су песникиње Силване Перић, уклесани на спомен-обележју, које чува сећање на две дивне девојчице.

БОНУС ВИДЕО - ПОСЛЕ ТРИ ДАНА БОРБЕ СА ВАТРЕНОМ СТИХИЈОМ: Српски пилоти вратили се из Словеније

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНО Питон дугачак 3 метра зграбио дечака (5), угризао га и одвукао у базен: Вребао је у жбуњу, видео сам велику црну сенку (ВИДЕО)