ПОРОДИЦА ДЕЧАКА ИЗ КНЕЗ ДАНИЛОВЕ ОНЕМЕЛА, У СУЗАМА - Прошле суботе напунио три године, биће сахрањен сутра, дан пред мајчин рођендан

С. Ј. М.

21. 06. 2022. у 11:00

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду наложило је обдукцију и токсиколошке анализе како би се утврдило да ли је малишан (3), који је у недељу око подне пао са седмог спрата зграде у Кнез Даниловој улици на Палилули, нешто попио, што је могло да утиче на његову свест.

ПОРОДИЦА ДЕЧАКА ИЗ КНЕЗ ДАНИЛОВЕ ОНЕМЕЛА, У СУЗАМА - Прошле суботе напунио три године, биће сахрањен сутра, дан пред мајчин рођендан

Фото: Д. Миловановић

Према незваничним информацијама, дете је имало аутизам са хиперактивношћу. У тренутку несреће, скоро цела породица је била у стану. Мајка и баба су чистиле и спремале једну собу, отац је био са старијим сином од четири године у другој соби, а деда је отишао на Каленић пијацу. Малишан је ушао сам у просторију у којој није било никога, попео се на кревет и пао кроз прозор.

Према речима комшија, мајка је у једном тренутку приметила да дечака нема у стану и почели су да га траже. Онда су кроз прозор видели да је пао на плочник. Комшиница је испричала да су се због призора испред зграде сви заледили, да је чула кад је нешто пало и видела непомично дете како лежи. Тада су из зграде изјуриле мајка и баба плачући и вриштећи. Из оближњег дома здравља дотрчала је и докторка, брзо је стигла и Хитна помоћ, али је малишан преминуо у Ургентном центру.

Уз ову породицу у несрећи се нашла комшиница из суседне зграде, иначе оперска певачица Тамара Никезић, која је јуче цео дан била са мајком помажући да се заврше административе процедуре око сахране.

- Дечак ће бити сахрањен сутра на гробљу Лешће. У 10.30 ће породица примати саучешће, у 11 ће свештеник служити опело, а у 11.30 ће тужна поворка кренути ка гробном месту - каже нам Никезићева. - То је изузетно фина, интелектуална породица, која се доселила из Бора. Отац и мајка су грађевински инжењери, а њени родитељи, који су били код њих, угледни су лекари. Ова несрећа и трагедија су их све потпуно дотукле. Нису способни ништа да кажу, само плачу.

ДРУГА ТРАГЕДИЈА У ИСТОМ СОЛИТЕРУ

СА тог солитера у Кнез Даниловој улици, како су нам рекле комшије, прошле године је са 19. спрата скочила шеснаестогодишња девојка. Она је тако погинула, а сад је кроз прозор испао дечак.

Како сазнајемо, дечаку је прошле суботе био рођендан, а биће сахрањен дан пре мајчиног рођендана.

- Мајка је узела пет година неплаћено баш да би могла да брине о њему, јер је имао аутизам. Они су врло пожртвовани родитељи, али нажалост десила се несрећа и те несрећне околности - каже нам Никезићева. - Отац је у потпуном шоку, не реагује ни на шта, не може да изађе из куће, не чује ни шта га питате. Деда, који је неуропсихијатар, засада се најбоље држи, али сви су ван себе и само плачу.

Тамара нам каже да те људе раније није познавала, када је видела на улици жену како вришти, чупа косу и виче: "Пало ми је дете". Притекла им је у помоћ и повезла их до Ургентног центра:

- Дечак није крварио, све су биле унутрашње повреде. Лекари у Ургентном су навели да још пре реанимације није давао знаке живота и очигледно нису ништа могли да ураде, иако су покушали да га спасу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПАО СА КРУЗЕРА Борио се 15 сати за живот: Ништа слично нисам видео у својој каријери