ДОБРИНКА СЛУТИЛА ЗАЈЕДНИЧКУ СМРТ: Супружници из Сланаца који су погинули на Панчевачком мосту нису се раздвајали 60 година

С. Ј. М.

24. 05. 2022. у 21:42

ДОБРИНКА и Тривун су ишли заједно у школу, венчали се са 15-16 година и цео век су провели заједно. На крају су заједно отишли и у смрт - кажу, за "Новости", Деса и Стана, сестре Добринке Јевтић (77) из Сланаца крај Београда, која је у понедељак са супругом Тривуном Јевтићем (77) око 18.20 погинула у саобраћајном удесу на Панчевачком мосту.

ДОБРИНКА СЛУТИЛА ЗАЈЕДНИЧКУ СМРТ: Супружници из Сланаца који су погинули на Панчевачком мосту нису се раздвајали 60 година

Фото: Н. Скендерија

Изгледа, кажу њих две, да је Добринка предосетила несрећу, шалећи се у неким разговорима.

- Кад смо пре месец-два тако причали да је неко умро, она каже Тривуну: "Нас двоје ћемо заједно" - прича нам сестра Деса. - Знала је то често да изговори у последње време. Скинули смо црнину 4. маја за сестром, која нам је преминула прошле године и сад се догоди ова несрећа. Човек води рачуна шта једе, да се здраво храни, да поживи што дуже, а онда неко други изазове судар и ти страдаш.

Сестра Стана Ђурђевићнам каже да су се Добринка и Тривун бавили пољопривредом и да су имали велико имање.

- У Сланицима су имали воћњак трешања и виноград, а у Овчи су обрађивали пет хектара земље на којима су подигли и пластенике и узгајали разно поврће. Шездесет година они су у Овчу ишли сваког дана, осим зими. И у понедељак ујутру су отишли да залију поврће и враћали су се предвече кући камионом, кад их је тај човек ударио својим аутомобилом. Неуморни људи, домаћини, који су све створили својим поштеним и напорним радом.

Стана нам каже да су имали сина и снаху, троје унука и праунуче.

- Син је то поврће продавао на кванташу. Тривун је био озбиљан човек, добар, вредан, карактеран... Никад судар у животу није имао. Никоме у кући ништа није фалило. Сви смо сад много потресени - каже нам Стана.

Архива

Породица Јевтић је из медија сазнала да су Тривун и Добринка страдали.

- Унук се враћао са посла из Земуна и наишао на застој у правцу Панчевачког моста. Звао је сестру да види на интернету шта се догодило, а када је она видела слупан камион, препознала га и рекла: "То су нам баба и деда". Страшно - прича нам Стана, која каже да је сестра Добринка звала то јутро телефоном, да се мало чују, јер касније неће стићи, пошто иду на имање да заливају.

Кад би неко умро, знала је да каже Тривуну: "Нас двоје ћемо заједно"

Брачни пар је страдао након судара камиона и аутомобила марке "бмв" немачких регистарских ознака и од силине ударца обоје су испали из кабине камиона и пали преко ограде моста. Тривун, који је возио, пао је на тло, а Добринка у Дунав. Њено тело су ватрогасци успели да извуку, пре него га река однесе. Наводно су покушали да се престроје у леву траку, када у задњу леву страну камиона отпозади ударио "бмв" својом предњом десном страном и одбацио камион на ограду.

Добринка и Тривун биће сахрањени у среду у 14 часова на гробљу у Сланцима.

ВОЗАЧУ "БМВ" ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ

ПОЛИЦИЈА је по налогу Првог основног јавног тужилаштва ухапсила возача "бмв" немачког држављанина С. К. (47), због постојања основа сумње да је извршио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, тако што је изазвао удес. Одређено му је задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен у тужилаштво на саслушање. Његов аутомобил, као и камион одвезени су на технички преглед.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАЈКЕ ПЛАЧУ, НЕ ВЕРУЈУ ДА ИМ СЕ СИНОВИ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Данас и сутра сахране четворице младића из Чачка који су погинули у удесу за викенд