"НА ИСТИ ДАН МОЈ БРАТ ЈЕ НЕСТАО У ДУНАВУ": Потресне речи Београђанке која је дошла да се опрости од Матеја Периша (ФОТО/ВИДЕО)

С. Ј. М.

20. 05. 2022. у 15:51

ТЕЛО Сплићанина Матеја Периша, које је пронађено на Ади Хуји 18. маја, изложено је данас у Цркви Светог Антуна у Београду.

НА ИСТИ ДАН МОЈ БРАТ ЈЕ НЕСТАО У ДУНАВУ: Потресне речи Београђанке која је дошла да се опрости од Матеја Периша (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: З. Јовановић/Новости

Његов отац Ненад Периш је у цркву унео ковчег са телом, након чега је почела молитва грађана која је трајала до 16 часова. Потом је надбискуп Станислав Хочевар одржао службу, а у 17 часова ће бити опело испред цркве.

Тело утопљеног младића ће затим бити пребачено у његов родни Сплит.

Поред породице, дошли су и грађани који су желели да одају пошту преминулом Матеју.

Београђанка Снежана је крај крста оставила беле руже.

- Срце ми је рекло да дођем. На исти дан, 31. 12. пре 30 година мој брат је нестао у Дунаву, преврнуо се чамац са њима петорицом и испливао је код Смедерева пет месеци касније 18. маја. Исти датуми као код Матеја. Живим у близини и морала сам да дођем. Знам шта то значи. Имаће родитељи шта да сахране, где да оду да се исплачу, свећу запале. То су страшне ствари. Четворица другова мог брата никада нису испливали - рекла је наша суграђанка за "Новости".

БОНУС ВИДЕО: "УГЛЕДАЛИ СМО ГА С БРОДА" Капетан брода - Видели смо да је тело у фази распадања

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО СУ МЛАДИЋИ КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ КОД ЧАЧКА: Били су деца за пример, ово је права трагедија (ФОТО)