ПОШЛИ КА ВЕНТИЛУ, ПА НАСТРАДАЛИ? Настављена истрага о несрећи у шимановачкој фирми "Агросава" у којој су погинула двојица радника

С. КОСТИЋ

25. 01. 2022. у 21:20

ЗАМЕНИК Основног јавног тужилаштва у Руми наложио је додатна вештачења како би се утврдио узрок трагедије у фирми "Агросава" у Шимановцима, у којој су у понедељак настрадали радници Бранимир Ботић (36) из Руме и Горан Колунџија (45) из Шимановаца. Како је објављено после трагедије, они су погинули када је из још неразјашњених околности у производној хали експлодирао котао за грејање, а полицијски инспектори су и у уторак радили на утврђивању свих узрока и околности несреће.

ПОШЛИ КА ВЕНТИЛУ, ПА НАСТРАДАЛИ? Настављена истрага о несрећи у шимановачкој фирми Агросава у којој су погинула двојица радника

Фото: Н. Скендерија

Неки од радника, који су у том тренутку били у смени, кажу како је, наводно, један од шефова казао Ботићу и Колунџићу да затворе вентиле, а у тренутку када су они пришли, дошло је до трагедије.

Породице настрадалих спремају се да Бранимира и Горана испрате на вечни починак и питају се да ли је несрећа могла да буде избегнута.

- Бранимира нико не може да врати. Наравно да бисмо волели да имамо више информација шта се и како десило, али нажалост, сада само можемо да нагађамо - рекао нам је Бранимиров стриц после трагедије.

Ботић је иза себе оставио супругу Јовану и двоје деце, од шест и три године. Тело несрећног човека пребачено је на Институт судске медицине и, како сазнајемо, у среду би породица требала да га преузме, када би се обавила сахрана.

И у Шимановцима влада мук, након трагичне смрти Колунџије, који је иза себе оставио супругу и двоје деце, једног средњошколца и основца. Ове године Горан је требало да прослави ћеркино пунолетство, радовао се том весељу, али није га дочекао.

- Живим на 800 метара од фабрике и чуо сам неку детонацију, тек касније, када сам отишао у продавницу, рекли су ми шта се догодило. У "Агросави" ради доста људи из Шимановаца, тако да се вест о несрећи брзо прочула - каже Радован З. из овог места додајући да о настрадалом Горану има само речи хвале.

ДРУГИ ДАН ЋУТЕ

Трагедија се догодила у хали за производњу хране за псе и мачке, који је још у припреми. Иначе, ова фирма је позната по производњи пестицида, а сада је решила да прошири асортиман. Поводом ове несреће нико се ни у уторак из фирме није огласио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)