БИО ЈЕ У РУПИ ДУБОКОЈ 4 МЕТРА, КАД СЕ НА ЊЕГА ОБРУШИЛА ЗЕМЉА: Детаљи инцидента на градилишту у Вишњици, повређени човек пребачен у Ургентни!

Ш. М.

03. 12. 2021. у 07:00

РАДНИК Коста П. (50) повређен је око 13.30, када је, према првим информацијама, пао на градилишту у Улици 109. нова у београдском насељу Вишњица.

БИО ЈЕ У РУПИ ДУБОКОЈ 4 МЕТРА, КАД СЕ НА ЊЕГА ОБРУШИЛА ЗЕМЉА: Детаљи инцидента на градилишту у Вишњици, повређени човек пребачен у Ургентни!

Полиција одмах дошла на место незгоде, Фото Ш. М.

После указане прве помоћи, он је санитетом превезен у Ургентни центар на даље збрињавање и није животно угрожен.

Репортери "Новости" јуче су посетили место где се догодио инцидент и затекли полицију и инспекторе који су обављали увиђај.

Како смо сазнали у полицији, Коста П. радио је на дубини од четири метра, након чега га је затрпала већа количина земље, која је раније била ископана. У помоћ повређеном човеку одмах су прискочиле његове колеге, које су прво уклониле земљу са његове главе и грудног коша, како би могао да дише. Брзо је позвана и Хитна помоћ, као и органи реда.

Како су се наши репортери уверили, у Улици 109. нова тренутно се изводе грађевински радови на изградњи два објекта. Они су сазидани, док се у тренутку пада радника изводило уређење фасаде. На терену је био велики број запослених грађевинаца, као и механизације, а након несреће они су се склонили са места инцидента. Људи које смо затекли на градилишту нису били расположени за разговор, већ су окупљене новинаре замолили да се удаљe са места инцидента.

Ово је само једна од бројних незгода које су се у току ове године догодиле на градилиштима у главном граду. Тако је пре месец дана на Звездари радник пао са другог спрата зграде у изградњи и трагично преминуо. Такође, зидар В. С. (36) погинуо је 22. септембра у Крњачи, пошто је пао са шест метара висине. Несрећног човека у смрт је послало црево за изливање бетона, након што се миксер преврнуо. Да трагедија буде већа, његову трагичну смрт посматрала су и два брата, која су радила са њим.

Без инцидената

РАДОВИ на изградњи две стамбене зграде у Улици 109. нова у Вишњици, како нам је рекао комшија ког смо јуче затекли, изводе се више од годину дана. Ту је присутан већи број радника, а до сада никаквих инцидената није било. Како нам је рекао, он је за незгоду чуо путем медија, па је због тога прошетао до градилишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)