ЈОШ УВЕК СЕ НЕ ЗНА УЗРОК ЕКСПЛОЗИЈЕ У ЛЕШТАНИМА: Мештанима гелери оштетили куће, ракета пробила бетонску плочу (ФОТО)

Танјуг

24. 11. 2021. у 10:00

ПРЕДСЕДНИК општине Гроцка Драган Пантелић изјавио је данас да се још увек не зна узрок експлозије у фабрици противградних ракета "ЕДеПро" и да Центар за ванредне ситуације и полиција раде на томе да се открије разлог несреће.

ЈОШ УВЕК СЕ НЕ ЗНА УЗРОК ЕКСПЛОЗИЈЕ У ЛЕШТАНИМА: Мештанима гелери оштетили куће, ракета пробила бетонску плочу (ФОТО)

Фото: Танјуг/С.А.

Навео је да су у несрећи две особе изгубиле живот, 13 је повређено, као и да је начињена материјална штета на кућама у насељу Лештане.

Пантелић је рекао да ће Општина помоћи око сахране породицама настрадалих.

Истакао је да ће пратити и стање повређених, како би се њиховим породицама у што већој мери олакшала ситуација.

Када је у питању материјална штета, председник општине је рекао да је синоћ посетио породице којима су куће оштећене.

- Синоћ смо обишли десетак кућа које су оштећене. Оштећење је највеће на кући чију је бетонску плочу пробила ракета, госпођа која је унутра живела била је на супротној страни и остала је без повреда - рекао је Пантелић.

Додао је да ће општина санирати по хитном поступку кућу породице Срећковић која је највише оштећена и којима је ракета пробила кров куће и бетонску плочу.

Поручио је да ће комисија изаћи да на терену сними колика је материјална штета на осталим кућама.

Навео је да су на десетак кућа оштећени прозори и врата услед детонације.

Како би се што пре санирале последице експлозије и оштећења настала на домаћинствима у овом насељу, Пантелић је казао да ће се обратити за помоћ Граду.

Мештанин Душан Срећковић рекао је да је јуче његова кућа оштећена и да је гелер оштетио кров и плочу.

- Оштећења на кући се виде споља и унутра. Рупе које су настале у експлозији су велике. Комисија ће утврдити зашто се то догодило - казао је Срећковић.

Објаснио је да је детонација била велика и да је његова супруга у то време била у кући, али да поред тога што је доживела трауму од страха, нема физичких повреда.

Истакао је да је његова кућа удаљена од фабрике око 300 метара и да је страховао од оваквог исхода, јер се из фабрике често чуло брујање и звук сличан "ваздуху који се испушта из резервоара" .

Рекао је да се пре десетак година у овој фабрици догодила слична несрећа када је живот изгубио један човек и додао да се надао да су мере безбедности од тада појачане, те да до експлозије неће доћи поново.

 

БОНУС ВИДЕО: Нови снимак експлозије у фабрици оружја

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)