"БРАНИО" СЕ АУТО-ДЕФЕКТОМ: Драгомиру Х. (72), возачу који је улетео у земунско дечје игралиште, одређен притвор

Ј. Д. Љ.

26. 09. 2021. у 20:43

ДРАГОМИРУ Х. (72), возачу аутобуса који је у петак у Земуну улетео у дечје игралиште, у недељу је после саслушања у Трећем основном јавном тужилаштву у Београду, надлежни суд одредио притвор до 30 дана, како боравком на слободи не би, евентуално, утицао на сведоке.

БРАНИО СЕ АУТО-ДЕФЕКТОМ: Драгомиру Х. (72), возачу који је улетео у земунско дечје игралиште, одређен притвор

Фото: Д. Миловановић

Како "Новости" сазнају, возач је у надлежном тужилаштву изнео одбрану:

- Човек је у потпуном шоку, очајан је - каже за "Новости" адвокат Небојша Милосављевић, бранилац Драгомира Х. - Мој клијент је на саслушању до детаља објаснио шта се тачно догодило. Тачније, да је само што је сео за волан, након 100 или 150 метара, аутобус добио нагло убрзање, па није могао да укочи. Кочнице су потпуно отказале...

Драгомир Х. је, наводно, након тога испричао да је, након што је улетео у игралиште и ударио у препреке изашао кроз прозор јер врата нису хтела да се отворе.

- Притискао сам дугме које је за отварање свих врата, али и појединачно - испричао је осумњичени. - Отворила су се само задња врата. Кад сам изашао, покушао сам људима да објасним да нисам могао да укочим. Сви су у бесу кренули на мене, хтели су да ме бију, линчују, а нисам ја крив... Отишао сам до диспичера да објасним шта се тачно догодило и да избегнем хаос... Ту сам и сачекао полицију.

Како "Новости" сазнају од адвоката Небојше Милосављевића, његов клијент је иначе професионални возач:

- Радио је у ГСП - каже адвокат. - Има уредно лекарско уверење, а у својој дугогодишњој каријери, никад није имао сличних ситуација. Све ово му је пало јако тешко, као уосталом, и свима нама. Сада следи вештачење аутобуса којим би требало да буде утврђено шта се тачно догодило кобног дана. Ипак, оно што је чињеница јесте да је мој клијент тог дана први пут сео у тај аутобус, јер је на возилу које је требало да преузме од колеге, пукла гума и да су му друго дотерали из гараже. Први пут је возио тај аутобус...

Милосављевић каже да је његов клијент у Тужилаштву објаснио је да је, на мање од сто метара, аутобус изненада добио убрзање и да није могао да укочи.

ТЕШКО МУ

- Најтеже је Драгомиру због повређених људи, пре свега деце, односно Теодоре која је у болници. Најбитније му је да се девојчица опорави. Каже да му је све остало неважно, Иначе, мом клијенту је одмах након саобраћајне несреће рађен алко-тест и утврђено је да није имао алкохола у крви - казао је још адвокат.

ПОЛЕМИКА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

НАКОН инцидента у Земуну, буквално су се "усијале" све друштвене мреже, пре свега "Фејсбук". Много људи коментарише несрећу у Земуну, а пре свега осуђују надлежне који су, како кажу, допустили да градске аутобусе у Београду вози преко 100 пензионера!

Додатне осуде и прозивке стижу и због сумњи у исправност возила, као и валидност издатих лекарских налаза возачима који имају преко 70 година, слабији вид, слух и рефлексе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)