ОД СИЛИНЕ УДАРЦА УНУКА МИ ЈЕ ЛЕТЕЛА КРОЗ ВАЗДУХ: Деда повређене Теодоре (2), на коју је у Земуну налетео аутобус, потресно, за "Новости"

Сузана Милошевић

25. 09. 2021. у 20:25

ЗЕТ је био са Теодором на игралишту. Она је била на тобогану, када је угледао помахнитали аутобус како јури ка њој. Рекао је да се скаменио и да је видео како је аутобус удара и како му дете лети кроз ваздух. Пала је на земљу.

ОД СИЛИНЕ УДАРЦА УНУКА МИ ЈЕ ЛЕТЕЛА КРОЗ ВАЗДУХ: Деда повређене Теодоре (2),  на коју је у Земуну налетео аутобус, потресно, за Новости

Драгослав Илић, Теодорин деда / Фото М. Анђела

Имала је отворен прелом ноге и повреде главе - овако, за "Новости", прича Драгослав Илић (75), деда двоипогодишње девојчице која је једна од шесторо повређених у саобраћајној незгоди која се догодила у петак у Крајишкој улици у Земуну, када је градски аутобус којим је управљао Драгомир Х. (72) изгубио контролу и улетео у игралиште.

- Стрпао ју је у ауто једног од пролазника и одмах одвео у Земунску болницу, Ту су зауставили крварење и пребацили је у Ургентни центар, где су јој урађене све анализе, а онда су је одвели у институт у Тиршову. Током ноћи оперисали су јој ногу, има хематом на глави и тренутно је на постоперативном лечењу. Требало је да је прегледа максилофацијални хирург, како би утврдио да ли је вилица у реду. Уздам се у Бога и лекаре да ће све бити добро, а теши ме то што она нормално реагује - наводи Драгослав.

Његова унука једна је од 300 деце у Србији која болују од цистичне фиброзе, болести плућа, која је омета у развоју и због које још не говори. Зато се њена мама Тамара Т. од ње не одваја. И у суботу, када су репортери "Новости" били у Земуну, отац Милош био је у болници, а мајка се од девојчице од петка није одвајала.

- Зет каже да је видео када је возач отишао из аутобуса јер су бесни и уплашени родитељи хтели да га бију. Не могу да кривим возача јер не знам шта се тачно десило. Али сам против закона улице. Кривим онога ко га је запослио. Имам 75 година и не могу увек да се сетим као треба да одреагујем. Све и да је аутобус добио то убрзање, у тим годинама ни он вероватно није могао трезвено да реагује. Зато кривим тог ко га је запослио да вози путнике - наводи овај времешни Земунац и додаје да би град Београд морао да подвуче негде црту по питању тога што градске аутобусе све чешће возе пензионери.

На месту незгоде у којој је у петак око 14.20 повређена Теодора, али и троје малолетника, девојка (24) и жена (60), деца су се играла на справама које су остале нетакнуте. Родитељи су пак будно мотрили при сваком наиласку аутобуса.

- Ово је једино игралиште у крају које имамо. Децу немамо где да одведемо. Сви смо и даље у шоку, неверици после онога што се у петак догодило. Наша деца су свакодневно овде и свако од наше деце је тог тренутка могло да буде ту. Срећа па се то није догодило око 17 сати, јер се тада деца враћају из школе, па овде буде крцато - наводи мештанин Зоран Б.

ЈОШ САМ У ШОКУ

Аутобус ми је ударио дете јер је улетео кроз игралиште. Отворени прелом потколенице, хематом насред чела. Гледао сам све својим очима. Мислио сам да сам је изгубио... Не пожелети ово ником! Још сам у шоку јер сам лично гледао како ми дете лети од ударца - написао је отац на "Твитеру" и нагласио да он не би преживео такав ударац аутобуса.

ПРЕГЛЕД ВОЗИЛА

Сви очевици навели су да возач није покушао да помогне путницима, као и да је само узео своју торбицу и изашао кроз прозор. Отишао је до окретнице са које је кренуо, где је и сачекао полицију. Да ли је узрок незгоде ибертура (убрзање), знаће се после истраге. Наложен је и ванредан технички преглед свих возила превозника "Унакоп" у што краћем временском року

ЗА ВОЛАНОМ 102 ПЕНЗИОНИСАНА

ПРЕМА последњим подацима које је Секретаријат за јавни превоз доставио "Новостима" пре тачно годину дана, градске аутобусе у Београду возила су 102 пензионера! И док поједини тврде да они не би требало да буду за воланом на улицама које из дана у дан постају све загушеније јер су им рефлекси слаби, има и оних којиу тврде другачије. Искуство које имају, али и свест да су им рефлекси успорени наводи их да не брзају и зато возе полако и опрезно. Ипак, мало је оних који би сели у возило којим управља шофер који има више од 70 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)