"НИКАДА НЕЋЕМО ПРЕЖАЛИТИ": Породица умрле породиље у Нишу неутешна - мајка јој је спремала ствари за повратак

Новости онлајн

24. 09. 2021. у 20:28

ПОРОДИЉА из Пиротског округа (23), која је због компликације са ковидом 19 пре неколико дана порођена царским резом у Клиничком центру у Нишу, преминула је јутрос, а чланови њене породице у неверици су због све што се догодило.

НИКАДА НЕЋЕМО ПРЕЖАЛИТИ: Породица умрле породиље у Нишу неутешна - мајка јој је спремала ствари за повратак

Фото: Фејсбук

Тако је бака несрећне жене Верица Илић, испричала да је њена унука била за понос.

- Била свестрана, студирала је економију у Нишу, у Пироту је држала кафић, весела, увек насмејана... Све им је у животу кренуло, у новембру прошле године почела је да се забавља са будућим супругом, венчали су се 18. јуна, тад је била свадба, чекали су да се мало стиша епидемија. Много су били срећни што се нико ко је био на свадби, није разболео. Градио им се нови стан, све су нове ствари купили, а њихова срећа је била на врхунцу када су сазнали да ће она постати мајка. Када је затруднела, још се више пролепшала. Сви смо се много радовали детету. Добро је подносила трудноћу, па када је почела да кашље и да повраће нико није помишљао да ће то довести до кобног исхода - прича Верица Илић.

Породиља је санитетом пребачена у нишки Универзитетски клинички центар, а како каже бака, свакодневно су добијали информације о њеном здравственом стању.

- Јуче сам чула да јој је сатурација пала, да су морали да је породе и да је бебица негативна. И даље смо мислили да ће све бити у реду. Њена мајка је спремала ствари за њен и бебин долазак кући. Јутрос сам кренула на спрат да видим да ли је завршила све припреме. Кад сам се попела уза степенице, чула сам вриску, одмах ми је било јасно да се најгоре десило - казује бака преминуле породиље.

Истиче да нема никаквих примедби на поступање лекара према покојној унуци.

- Таман посла, немам шта да кажем, сви су били уз њу, пружали јој подршку и лекари и медицинске сестре. Шта да кажем, можда је Бог тако хтео, али нећемо је никада прежалити - рекла је Верица.

Из нишког УКЦ саопштено је да се породиљи нагло погоршало здравствено стање.

- Жена које је била без икаквих других болести, у деветом месецу трудноће инфицирала се короном због чега је примљена у УКЦ Ниш. Након царског реза, донела је на свет девојчицу тешку 3.4 килограма, али је одмах враћена на интензивну негу. И када се чинило да њено стање иде ка лаганом опоравку, корона је показала сву непредвидивост која прати ову болест - ноћас су јој се параметри нагло покварили. Породиља је стављена на респиратор и јутрос је преминула након више реанимација. Погоршање стања није било узроковано гинеколошком интервенцијом већ респираторном слабошћу изазваном корона вирусом - речено је у овој здравственој установи.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)