МАРКО ЈЕ ДАНАС СПАСАО ДЕВОЈЧИЦУ У НОВОМ САДУ: Спречио самоубиство на мосту, описао пет минута драме

Љ. П.

17. 09. 2021. у 17:27

МАРКО Стефановић, помоћник командира Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду, спречио је данас малолетницу из тог града да почини самоубиство скоком са Моста слободе.

МАРКО ЈЕ ДАНАС СПАСАО ДЕВОЈЧИЦУ У НОВОМ САДУ: Спречио самоубиство на мосту, описао пет минута драме

ФОТО:Град Нови Сад

Описујући петоминитну драму на мосту, храбри полицајац Стефановић, вели да сматра да није учинио ништа што не би и његове друге колеге да су се нашле у таквој ситуацији. Истиче, да је ипак, најважније да је спашен људски живот.

- Враћајући се из суда где сам био службено, преко радио везе сам чуо да је неко од грађана пријавио да млађа женска особа намерава да скочи са Моста слободе – казује нам Стефановић шта се дешавало око 13.30 часова. - Одмах сам се упутио тамо, јер сам био у близини.

Малолетници, која је прешла ограду моста, стотинак метара од уласка у тунел према Сремској Каменици је обазриво пришао и започео разговор са њом, али је она одбијала сваки разговор, говорећи му да му не прилази. У близини, на мосту су се у том тренутку затекла и двојица Стефановићевих колега из Сремске Митровице, који су му притекли у помоћ.

- Наставио сам да је молим да ми дозволи да јој приђем, чак сам скинуо и опасач – препричава нам Стефановић, драматичне и напете тренутке са моста. - Срећом, пристала је, и тада смо је колега из Сремске Митровице и ја ухватили и спустили на безбедно. Казала је да је одличан ђак, из функционалне породице и да нема разлог због чега се одлучила на тај корак.

О ономе што се дешавало на Мосту слободе, одмах је обавештена и Служба хитне помоћи, која је малолетницу превезла у болницу.

БОНУС ВИДЕО: Хеликоптерска јединица која учествује у обележавању Дана српског јединства, слободе и заставе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)