ТРАЖИМО САМО ИСТИНУ! Породица Немање Суботића (15) који је настрадао на базену затражиће помоћ од председника

Ј. Д. ЉУТИЋ

06. 07. 2021. у 21:31

ДВЕ недеље је прошло од како сам изгубио сина, а нико од надлежних с нама није ни контактирао, нити нас на било који начин обавестио како је Немања настрадао.

ТРАЖИМО САМО ИСТИНУ! Породица Немање Суботића (15) који је настрадао на базену затражиће помоћ од председника

Фото Н. Скендерија

Ћути полиција, не оглашава се Тужилаштво. С разлогом сумњамо да се нешто или неко, можда прикрива. Не желим никога да оптужујем, хоћу само истину.

Овако, за "Новости", започиње причу Игор Суботић, чији је син Немања (15) смртно настрадао на београдском базену "Кошутњак", 23. јуна. Он каже да му је познато да је у надлежно Више јавно тужилаштво још прошле недеље стигао обдукциони налаз, као и резултати токсикологије. Њему и супрузи Андријани нико ништа није доставио, обавестио их, нити их позвао да они, евентуално, кажу до којих су сазнања дошли.

- Сваког дана добијамо нове информације о томе шта се догодило на базену - наводи Игор. - Не знамо да ли су истините, али свакако смо очекивали да ће нас неко од надлежних позвати и нешто и нас питати. Међутим, ништа од тога.

Игор каже да ће, уколико с њима ускоро нико не буде контактирао и рекао шта се дешава са истрагом, цела породица Суботић - он, супруга, као и Немањин брат Никола раширити шатор испред Председништва у Пионирском парку и чекати одговоре.

- Верујемо у ову земљу и српско правосуђе, али ако се оглуше о све наше молбе, помоћ ћемо тражити од председника Александра Вучића. Ваљда ће нас он као човек и родитељ разумети и помоћи нам - истиче Игор.

Откако се трагедија десила, живот породице Суботић свео се на одлажење на Бежанијско гробље, два пута у току дана. Међу собом, једва проговоре коју реч, скривају погледе и сузе.

- Ништа више није као пре, нити ће бити - наставља Игор, чији је породични дом његова супруга претворила у светилиште. - Андријана се и даље не мири са Немањином смрћу. Син Никола пати за братом и затворио се у себе. Ја не знам на коју ћу страну...

Игору стижу поруке о томе како је Немања настрадао:

- Многи кажу да да је пропуст надлежних са "Кошутњака". Јављају се деца, а и старији и које знам и које не знам. Немању сам видео и пољубио у ковчегу. Није имао посекотину на глави, како се причало. Не знам како се све догодило, али чињеница је да је тог дана било превише људи на базену, да се реаговало касно, због чега сам изгубио дете и зато не желим да се такве ствари понове неком другом.

Суботићи су тако, између осталог, сазнали да је Немања скакао са најниже скакаонице, "кеца". У води га је, кад је био на скоро пет метара дубине, уочила девојка спасилац, која, како кажу има "само 18 година".

- Она је покушала да га оживи, у чему су јој помогле колеге - прича Игор. - Али, до доласка Хитне помоћи прошло је доста времена. Иако су нам рекли да камере на "Кошутњаку" не постоје, онда да не раде, те да нема ни снимака, то није тачно. Са снимка, који поседујем, јасно се види да је Немања на базен дошао у 12.43, а Хитна у 13.15. За пола сата десила се трагедија, коју су тврдим, многи видели. Зато апелујем на те људе да нам помогну да сазнамо што више о томе шта се и како све догађало. Можда би, да су сви, поготово медицинско особље, били на својим радним местима, моје дете данас било живо.

СПАСИОЦИ

На "Кошутњаку", који може да прими од 10.000 до 12.000 посетилаца, тог дана је било 13 спасилаца, што је недовољно за тако велику гужву. Ако је Немања скочио са ивице базена у воду, како неки причају, зашто нико није реаговао? Само један од њих је пазио на скакаоницу. Где су остали били и шта су радили? - пита се Игор.

OБДУКЦИЈА

ИАКО још није званично саопштен налаз обдукције, Немања Суботић је наводно преминуо услед дављења. Родитељи сумњају да је могао да се удави, јер је био добар пливач и верују да је, вероватно, у тренутку када је скочио у базен, неко други скочио на њега, потиснуо га на дно, због чега се он нагутао воде и удавио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)