ДВА УБИСТВА И ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА: Зла коб села Код Ниша - Три трагедије за годину дана у месту које нема ни 300 људи!

Novosti online

04. 07. 2021. у 08:29

ПОГИБИЈА Д. К. из Доњег Душника, који је настрадао 2. јула приликом чишћења шумских путева испод Ибровице, врха планина Селичевице, трећа је трагедија која се догодила за мање од годину дана у овом селу, у општини Гаџин Хан код Ниша.

ДВА УБИСТВА И ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА: Зла коб села Код Ниша - Три трагедије за годину дана у месту које нема ни 300 људи!

Фото: Јутјуб/TRACKS/МиљковићSRB

Доњи Душник је иначе село које нема ни 300 становника - према последњем попису тачно 237.

Наиме, 16. августа у атару Калетинца, прошле године у несрећи у лову, настрадао је ловац Предраг Милојковић (53) из Доњег Душника. Њега је хицима из ловачке пушке убио ловац Мирослав Чолаковић (54) из Горњег Душника.

Чолаковић је на суђењу у Основном суду у Нишу негирао одговорност за убиство из нехата, због којег му, уколико кривично дело буде доказано, прети четири година робије.

Чолаковић се пред судом правдао да је видео силуете дивљачи а да је пушка опалила, када се олизнуо и пао на колено. Из жбуња, око 20 метара даље од њега, зачуо јаук након чега је изашао рањени Предраг који је преминуо на путу за амбуланту...

Суђење за убиство у лову још увек траје и није окончано првостепено.

Убиство комшије

У новембру прошле године у Доњем Душнику, брутално је убијен мештанин Сава Крстић (93) а за злочин је убрзо осумњичен његов комшија из села Миљана Ј. (22), коме, ако се оптужбе докажу пред судом, прети и казна доживотне робије.

Миљан Ј. је оптужен да је 28. новембра прошле године убио несрећног старца у његовој кући у Доњем Душнику. Он се терети да је злочин починио из освете јер је правоснажно осуђен на казну затвора због крађе алата коју је убијени пријавио још 2017. године.

У оптужници стоји и да убијени није пријавио лично Миљана Ј. него НН особу због ове крађе, али је Миљан Ј. сматрао да је покојник крив за то што он мора да иде на издржавање казне затвора.

Утврђено је да је кобног дана Миљан Ј. био у гостима код покојника Саве, где су заједно пили ракију, па је на одласку из куће затражио од њега да му пошаље цигарете и уплаћује новац док је на издржавању казне затвора, што је Крстић одбио, наког чега га је Миљан Ј. убио.

Окривљени му је најпре у ходнику, а потом и у соби помоћног објекта куће, задао велики број удараца рукама, ногама и другим механичким оруђем и то по глави, телу, рукама и ногама.

Несрећни Сава од удараца задобио је вишеструке и тешке повреде главе, а поломљена су му и ребра, кичмени стуб, вратни пршљен, грудну кост. Све ове повреде, утврђено је обдукцијом, представљале су повреде опасне по живот.

Пало дрво на младића

Последња несрећа у којој је страдао Д.К. (27) из Доњег Душника код Гаџиног Хана, десила се десила се 2. јула. Око 12.30 часова, на планини Селичевици у атару села Тасковићи дошло је до несреће приликом чишћења шумских путева од изваљених стабала.

На месту званом "Беле воде" на планини Селичевици, Д.К. је покушао да уклони један велики пањ дрвета, које је било ишчупано са кореном, када се огроман и тежак комад дрвета померио неочекивано и притиснуо га. Његов зет који живи у Гаџином Хану и шумар налазили су се неколико десетина метара удаљени од њега, чувши дозивање у помоћ одмах су дотрчали и покушали да му помогну али је пањ био превише тежак. Позвали су ватрогасце и Хитну помоћ, али су лекари, дошавши до удаљеног места на којем су се налазили могли да констатују само смрт.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)