ЧЕКАЊЕ СТРАШНИЈЕ ОД ТУГЕ И БОЛА: Из Немачке тек данас кренуло возило са телима четворице настрадалих Алексинчана

Д. А.

28. 06. 2021. у 21:11

ЧЕТВОРИЦА Алексинчана, који су настрадали у саобраћајној несрећи 22. јуна у Немачкој, биће сахрањена у среду, јер је возило са њиховим телима тек у понедељак кренуло за Србију.

ЧЕКАЊЕ СТРАШНИЈЕ ОД ТУГЕ И БОЛА: Из Немачке тек данас кренуло возило са телима четворице настрадалих Алексинчана

Фото: Принтскрин/br.de

Алексинчани су настрадали када је возило марке "бмв", којим је управљао Никола Станковић (30) из Алексинца, из непознатих разлога ударило у шлепер мађарских регистрација. Са Николом су настрадали и Милан Лепојевић (27) из алексиначког села Лужана, његов комшија Срђан Асановић и Милош Утковић (33) из Моравца.

Стриц настрадалог Николе, Бобан Станковић, каже да их је чекање посмртних остатака сломило и да немају више снаге.

- Од његове погибије само је ово чекање страшније. Брат и снаха су на инфузији, а ни ја сам не знам одакле ми снага, али морам бити јак због њих. Не знам зашто се све одужило, јер смо ми на време послали све што се од нас тражило од документације. Ништа званично о томе како се десила несрећа нисмо добили и све су само претпоставке. Никола је био професионални возач, јер је завршио Високу саобраћајну школу и често је возио за Немачку, тако да је имао и искуство - прича стриц Бобан.

Новац за транспорт тела је обезбеђен уз помоћ локалне самоуправе.

- Саосећамо са болом породица наших суграђана, али још нисмо донели одлуку о проглашењу дана жалости. Ставови су подељени - искрен је председник алексиначке општине Далибор Радићевић.

Никола ће бити сахрањен на алексиначком гробљу, а остали настрадали на сеоским гробљима у Лужану, односно Моравцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)