КРИШОМ ОТИШАО НА РЕКУ, УТОПИО СЕ ПРЕД СЕСТРОМ: Очајна Петрова (16) мајка поручила - Ово је неподношљива бол!

Novosti online

28. 06. 2021. у 00:54

ПЕТАР М. (16) из села Катрга код Чачка удавио се прекјуче у Западној Морави када је на дивљу плажу отишао са старијом сестром и рођаком. Тело несрећног дечака извукли су рониоци после краће потраге у месту Горичани.

КРИШОМ ОТИШАО НА РЕКУ, УТОПИО СЕ ПРЕД СЕСТРОМ: Очајна Петрова (16) мајка поручила - Ово је неподношљива бол!

Фото: Фејсбук

Незванично, тинејџер је готово цео дан провео на обали.

- Петар је ујутру питао оца да иде на реку да се купа, али му отац није дозволио. Питао га је: "Шта ћеш тамо?", и тако га одговорио од одласка. Међутим, чим је отац отишао на њиву да ради, дечак је са сестром и једним рођаком кришом отишао на Западну Мораву да се расхлади - каже извор Курира и наставља: - С друге стране реке, ка селу Горичани, био је човек који је са децом причао и питао их да ли знају да пливају. Они су одговорили да знају, али је он све време мотрио на њих, као да је нешто слутио.

Човек на секунд скренуо поглед са деце и да је дечак баш тада ускочио у воду и није испливао.

- У том делу реке су велики вирови и велика дубина, јер је ту вађен песак. Човек који је био са друге стране је притрчао, али није могао да помогне, Петар је већ нестао у таласима. Како је рекао, тинејџер је у реку ушао у тренутку када се он окренуо и склонио поглед с њих буквално на секунд - објашњава извор и додаје да су сестра и рођак дечака били све време на обали.

- Човек је одмах позвао помоћ, а Петрова сестра је позвала оца и објаснила да је дечак нестао у реци. Несрећни човек одмах је са другим мештанима похитао на обалу, а убрзо су дошли и рониоци из Београда. Петар је пронађен педесетак метара низводно у грању, а спаса му, нажалост, није било.

Претпоставља се да је дечак вероватно био лош пливач.

- Сумња се и да га је пресекла хладна вода када је ускочио, пошто је цео дан био на сунцу - рекао је извор и додао да се у овој реци сваке године неко утопи. - Несреће се увек дешавају око Видовдана, а да ли је то случајност или нека друга сила, није нам јасно - причају мештани.

Добри и вредни

Од дечака се јуче на Фејсбуку потресном поруком опростила његова мајка, која је уз заједничку фотографију написала: "Животе мој, проклета судбино. Ово је ужас, неподношљив бол", док су јој пријатељи изјављивали саучешће и упућивали речи утехе.

Комшије истичу да је породица изузетно добра и вредна. - Баве се пољопривредом и имају преко 70 грла стоке. За њих нико лошу реч не може да каже - плачући причају мештани.

(Курир)

 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)