НОВИ ДЕТАЉИ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ У НЕМАЧКОЈ: Возач БМВ није кочио пре ударца у камион?

И. Станојевић

25. 06. 2021. у 22:00

ТРАГЕДИЈА у околини немачког града Регенсбурга која је угасила четири живота младих људи из Алексинца, преседан је чак и за ауто-путеве у Немачкој, где тешке саобраћајне несреће нису реткост.

НОВИ ДЕТАЉИ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ У НЕМАЧКОЈ: Возач БМВ није кочио пре ударца у камион?

Фото S Принтскрин br.de

У свет су, из овог дела Европе, послате стравичне слике извлачења тела Николе Станковића (30), Милана Лепојевића (27), Срђана Асановића (31) и Милоша Утковића (33). Полиција интензивно ради на истрази, да би дошла до сазнања шта је довело до судара путничког аутомобила и камиона.

Полиција и тужилаштво у овом граду у најјужнијој савезној покрајини Баварској, још не саопштавају јавности никакве информације о овој несрећи која је у свим медијима прозвана "хорор саобраћајком". То је, иначе, пракса у овој земљи да би се спречио евентуални утицај на даљи ток истраге.

Чињеница да је увиђај трајао сатима и да штета, према првим прорачунима, премашује 15.000 евра, сврстава несрећу у којој су живот изгубили српски држављани, у категорију најтежих. Ауто-пут А3 био је, на овом свом делу, од Регенсбурга ка Нирнбергу, затворен од момента несреће која се догодила око 9.30 све до 15 часова, наводи "Фракфуртер алгемајне цајтунг".

Фото: Друштвене мреже

Страдали Алексинчани Никола Станковић (30), Милан Лепојевић (27), Срђан Асановић (31) и Милош Утковић (33)

Немачки медији пишу да је возач камиона, Мађар стар 41 годину још у шоку, иако није претрпео физичке повреде. Још је непознато шта је возача БМВ-а, са немачким таблицама, навело на потез који је довео до четвороструке погибије. Према незваничним информацијама, претпоставља се да возач путничког аутомобила није кочио пре него што је, свом силином, ударио у камион са мађарским таблицама.

Због чињенице да је реч о несвакидашњој тешкој саобраћајки, на лице места је одмах, поред амбулантних, ватрогасних кола и хеликоптера послат и психолог, као и специјалац из полицијских редова, који пружа утеху погођенима у таквим ситуацијама. Локални медији из Регенсбурга и околине пишу да су четворица мушкараца од тежине задобијених повреда преминули на лицу места. БМВ у ком су се налазили, "уништен је малтене до последњег атома", саопштила је регенсбуршка полиција.

Два дана после трагедије, на магистралном ауто-путу А3, између Нојтраублинга и Регенсбурга (до искључења "исток"), отежан је саобраћај. Надлежни ни јуче нису могли са сигурношћу да најаве кад ће проток возила бити у потпуности нормализован.

ДЕЛОВИ КОЛА И ЦИПЕЛА

НЕМАЧКИ дневник који излази у Баварској, "Зидочје цајтунг", пише да се БМВ тако силовито закуцао у камион да путници у њему нису имали ама баш никакву шансу за преживљавање. Призор који је остао после несреће био је језив, додаје овај лист. "Међу деловима разореног аутомобила лежала је и једна ципела...", наводи лист.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)