ЉУБИО САМ ГА И МОЛИО ДА УСТАНЕ: Отац Немање, који је настрадао на базенима на Кошутњаку, и даље не верује да је изгубио сина

Ј. Д. Љ.

24. 06. 2021. у 20:10

НЕ верујем и даље да мог сина више нема! Не верујем ни у приче о томе да је био несмотрен када је скочио са скакаонице, пао и повредио се.

ЉУБИО САМ ГА И МОЛИО ДА УСТАНЕ: Отац Немање, који је настрадао на базенима на Кошутњаку, и даље не верује да је изгубио сина

Фото: Н. Скендерија/Приватна архива

Нешто се ту друго догодило, неко је од надлежних сумњам затајио, али показаће истрага. Само, сада је касно. Изгубио сам дете и више га нико и ништа неће вратити оцу, мајци, брату, пријатељима!

Овако за "Новости", не кријући сузе, у стању очаја, али и беса и шока, прича Игор С., отац петнаестогодишњег Немање, који је пре два дана трагично изгубио живот на базенима на Кошутњаку.

Испред зграде у Улици Владимира Поповића, у Новом Београду, у којој је до пре три дана живео са породицом и Немања, скупљају се комшије, пријатељи, рођаци. Претходне вечери, како сазнајемо, испред улаза се сакупило више од 200 младих - Немањиних другара из школе и краја.

- Сви смо у шоку - каже један од комшија. - Просто, не верујемо да детета више нема, да се догодило то што се пише по медијима, а да нико ништа није видео...

Фото: П. Милошевић

И отац Игор изражава своје сумње:

- Страшно је што смо изгубили дете. Немања није био инцидентан, напротив, увек је био послушан и веома одговоран, па зато и сумњамо да је одговоран за оно што му се догодило. Али, најстрашније ми је што не могу да схватим да не постоје никакви докази о томе шта се заиста догодило. На базенима не постоје камере, скакаонице нису добро обезбеђене, па сад, имамо само причу надлежних и спасилаца и - ништа више. Просто, не могу да схватим да неко може да скочи са скакаонице, и падне тако да, како кажу, удари главом у ивицу базена. Онда је потонуо и био под водом неко време...

Отац застаје на трен са причом. Гуши се у сузама:

- Нешто у целој причи не ваља, но сачекаћемо званичан налаз обдукције, који ће нам можда мало расветлити како је уопште дошло до трагедије. Не желим никога да оптужујем, али после свега, апелујем на надлежне на базенима да поставе камере, ограде, побољшају обезбеђење, како се неком другом детету не би десило ово што је мом чеду Немањи.

Игор истиче, када се несрећа догодила, да га је са базена, са Немањиног мобилног телефона, позвао да дође његов школски друг:

- Нико од надлежних ме није звао да ми каже шта се десило детету. А кад сам стигао на базене, већ су тамо биле Хитна помоћ и полиција. Немању су извадили из воде, покушали да га реанимирају. Притрчао сам сину, почео да запомажем. Прво сам га грлио, љубио по лицу. Ухватио сам га за руку, масирао је. Онда сам се спустио и почео да му љубим ноге, које су већ биле плаве, викао сам: "Устани, сине, моли те и љуби тата! Немој ово да нам радиш. Ти си јак момак, устани!"

Убрзо су лекари, како наводи отац, Немању ставили на носила и одвезли га у Ургентни центар.

- Рекли су ми да је жив, да ће све урадити... Али, ја сам још на базену знао да је готово. Каква болница и реанимација? Већ на Кошутњаку је све било готово... - каже отац.

Страшну вест још страшније је прихватила Немањина мајка Андријана, која је, како сазнајемо, од тада у веома тешком стању. И Немањин старији брат Никола је очајан. Ипак, труди се, заједно са братовљевим другарима и рођацима, да припомогне родитељима у овом за породицу најтежем тренутку.

- Чекамо да се заврши обдукција, како бисмо заказали сахрану и нашег Немању испратили на вечни починак - каже отац Игор. - Нама, као породици, више нема живота у крају и стану. Ми ћемо се сада, заједно са сином, "преселити" на Бежанијско гробље, где ћемо, након што буде заказан термин за сахрану, на вечни починак и у рај, где добра деца одлазе, испратити наше чедо, нашег Немању.

Фото Н. 

МАЈИЦА СА ПОТПИСИМА ДРУГАРА

У НЕМАЊИНОЈ соби, свуда стоје његове ствари - фотографије, свеске, гардероба... Мајка Андријана, како нам је речено, не дозвољава да се било шта дира, јер Немања "није нигде отишао, он је ту, доћи ће".

Преко Немањиног ТВ-а, пребачена бела мајица.

- Ово је његова мајица. На њу су му се, пре само неколико дана, потписали другари и другарице, кад су завршавали осми разред Основне школе "Лаза Костић". Волели су га, а он се похвалио: "Види, тата, колико се њих мени на мајицу потписало..."

Како сазнајемо, Немања је завршио основну и уписао средњу школу "Комтрејд ИТ". Желео је да постане стручњак за ИТ технологије, јер је важио за велики таленат у овој области.

Фото С. Видачковић

ОВО ЈЕ НЕСРЕЋАН СЛУЧАЈ, СВИ СМО СЕ ПОТРЕСЛИ

НИЈЕ тачно да је страдалог дечака неко гурнуо са скакаонице. Деца су се играла, а он је у једном тренутку хтео да сам уради акробацију. На велику жалост свих нас, није успео и десио се овај несрећни случај. Спасиоци и медицинско особље Завода су реаговали на време. Чак смо га вратили у живот у једном моменту, дисао је, имао пулс и тако је пребачен у УЦ. Међутим, његов млади организам није могао да се избори са пнеумонијом и количином крви која се излила у плућа. Овако, за "Новости", наводи Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта у оквиру ког се налазе базени на Кошутњаку. Он каже да је овај несрећан случај потресао све запослене, поготово што су током реанимације на купалишту били присутни дечакови родитељи.

- Кад смо добили информацију да је оживео и има пулс били смо пресрећни, међутим десило се оно најгоре.

Базени на Кошутњаку јуче су били отворени за посетиоце. Наш саговорник каже да је руководство на јучерашњем састанку одлучило да се повећа број спасилаца и обезбеђења.

- На пливалишту су хиљаде људи и деце и тешко је све контролисати. Једино што нам преостаје је да замолимо родитеље и младе људе да утичу и пазе једни на друге. Ми ћемо све урадити што је до нас, али је велика одговорност на свим нашим корисницима, да поштују правила која су јасно исписана на таблама. С. В.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)