ДЕЧАК СЕ УТОПИО ПАР ДАНА УОЧИ МАТУРЕ: Туга у Ариљу, уместо славља породица завијена у црно

Н.Ј.

22. 06. 2021. у 11:54

ПЕТНАЕСТОГОДОДИШЊИ Н.Н. из села Вирово, утопио се у понедељак на купалишту Уски вир, неколико километара од центра Ариља. Несрећа се догодила док је на неуређеној обали Рзава било још купача, немоћних да малишану помогну, а ужасна трагедија потресла је житеље вароши Светог Ахилија.

ДЕЧАК СЕ УТОПИО ПАР ДАНА УОЧИ МАТУРЕ: Туга у Ариљу, уместо славља породица завијена у црно

Фото: В.Илић

- Несрећни дечак, матурант, на Рзав је дошао у друштву другова, у понедељак поподне, по највећој врућини. Током купања, око 16.30 часова дечак је само нестао под водом, не месту где је вир дубок неколико метара. Двојица његових другова, заједно са још неколицином купача покушавали су, грозничаво, да га пронађу под водом - препричавају Ариљци ужасни догађај – Успели су дечака да извуку из воде, хитна помоћ је убрзо стигла, али покушаји реанимације нажалост нису дали резултате, малишану није било помоћи…

Комшије унесрећене породице кажу да је дечак управо завршио осмогодишњу школу, спремао се за матуру, ништа није наговештавало да ће се нека несрећа догодити.

- Уместо матуре и припрема за средњу школу, родитељи данас сахрањују своје дете. Немогуће је разумети и прихватити ово што се догодило – очајне су комшије дечакове породице.

На обалама Рзава пуно је неуређених или делимично уређених купалишта, на којима се скоро сваке године догоди трагедија. Најчешће, узрок су ледена вода ове реке, улазак у воду без претходне припреме и дубоки брзи вирови Рзава.

Породица завијена у црно страдалог малишана ће, последњи пут, испратити данас поподне.

 

ТЕШКА ТРАГЕДИЈА НА РЗАВУ ИЗНАД АРИЉА

Утапање 15-годиишњег дечака није једини такав случај на Рзаву на току кроз ариљски крај.

- Ретко која година прође да неко не страда. Ради се углавном о неуређеним купалиштима, плажама без спасилаца, без контроле, на тим местима су вирови дубоки и по неколико метара, какав је и Уски вир... Памтим да се не једном од тих вирова, пре пар деценија утопио момак који је важио за једног од најбољих пливача у Ариљу. Вода Рзава на том делу је хладна, деца, одрасли, стигну по вррућини, скоче онако загрејани у воду, доживе шок и, ето несреће - каже Ариљац који добро познаје тај део Рзава.

Читаво Вирово, Ариље, оплакивали су јуче, жалили страдалог дечака. Комшије причају о детету пуном живота, лепо васпитаном дечаку који се спремао за средњу школу, за живот...

Пре три године, недалеко од места на коме је у понедељак поподне страдао дечак Н. Н. утопио се петогодишњи Б. К. из насеља изнад реке и то пред очима свог пестогодишњег брата и једног рођака који је био са дечацима крај реке. Дечак се играо на обали, у једном тренуку кренуо је ка води, не обазирући се на повике рођака да стане. Који секунд касније, дете се највероватније оклизнуло, упало у воду, сви покушаји рођака да га извуку из набујале реке нису успели.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)