ДРЖАО СЕ ЗА ОБРАЗ И ДОЗИВАО МАЈКУ: Исповест полицајаца који су спасили дечака након уједа поскока

Novosti online

21. 06. 2021. у 22:55

- Чекали смо свој ред да се спустимо низ стену у Јеласничкој клисури када смо чули дечака како дозива мајку. Секунд касније видели смо га како се држи за образ и изговара да га је ујео поскок - рекли су за "Блиц" Александар Поповић (23) и Душан Николић (27) полицајци из Полицијске бригаде у Београду који су дечака из Македоније Ц. М. (14) спасли након што га је ујела змија за образ.

ДРЖАО СЕ ЗА ОБРАЗ И ДОЗИВАО МАЈКУ: Исповест полицајаца који су спасили дечака након уједа поскока

Фото: Јутјуб/Entertainment Tonight/Django Egzotik

Дечак је захваљујући брзој реакцији ова два полицајаца на време примио серум против змијског отрова и прошао без тежих последица. Храбри полицајци испричали су за "Блиц" шта се догодило кобног дана и како је дечака ујела змија.

- Ми смо били у суботу на трци која је организована на клисури, након чега смо одлучили да останемо и сутрадан како бисмо се спуштали низ стене. У недељу смо се појавили на договореном месту када нам је речено да је пријављено нас четворо. Породица из Македоније - мајка, отац и два сина близанца и нас двојица. Спуштали смо се низ стену неколико пута, а онда смо направили паузу - прича Александар Поповић.

Док су одмарали зачули су дечака који дозива маму. Био је неколико метара испод њих, испод стене.

Фото: Депоситпхотос

- Питао сам шта му је, а он ми је одговорио да га је ујела змија. Одмах сам се спутио код њега и видео ујед. Имао је две тачкице - присећа се Поповић, док његов колега Душан Николић додаје да је дечака поскок ујео изнад усне.

- Знали смо да морамо одмах да реагујемо пошто нисмо могли да му на лице вежемо никакав повез и зауставимо отров, како бисмо урадили да га је ујела на неком другом месту. Претпостављам да га је змија ујела када се пењао уз стену четвороношке, јер је стена стрма - каже Душан Николић.

Родитељи дечака нису имали аутомобил како би се одвезли до болнице. Нису ни инструктори. Полицајци су зато у свој аутомобил сместили целу породицу из Македоније и кренули пут болнице у Нишу.

- За то време дечакова мајка је плакала, док је он био прибран. Није уопште био уплашен, већ храбар. Када смо стигли у болницу питали су нас колико је времена прошло од уједа. Било је око 20ак минута. Рекли су нам да је добро што смо стигли на време, а да је пола сата, сат максимално време колико може да прође од оваквог уједа до лекарске помоћи. Рекли су нам да је добро што смо дошли на време - каже Александар.

Дечак је у болници добио сву потребну негу након чега је у пратњи мајке одвезен у дечију клинику у Нишу. За то време Александар и Душан су отишли са дечаковим оцем и братом до клисуре где су преузели њихове ствари. Тада су, према речима Александра сазнали и да дечак воли змије и не плаши их се.

- Његов отац нам је рекао да они у Македонији хватају змије рукама и да их се уопште не плаше - додаје он.

Породица дечака непрестано им се захваљивала на помоћи и реакцији, док су их колеге хвалиле. Међутим, Душан на то додаје -То би урадио сваки полицајац, свака нормална особа, ми смо се ту задесили и нормално је да ћемо помоћи.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)