КАКВО ЈЕ СТАЊЕ ДЕЧАКА КОГ ЈЕ УЈЕЛА ЗМИЈА? Огласили се из Клиничког центра Ниш - поскок изашао из стене и ујео га за лице

Новости онлајн

20. 06. 2021. у 18:31

ДЕЧАКА Ц.М. (14) из Северне Македоније данас у преподневним часовима ујела је змија поскок у Јелашничкој клисури код Ниша тако да му се на лицу створио оток.

КАКВО ЈЕ СТАЊЕ ДЕЧАКА КОГ ЈЕ УЈЕЛА ЗМИЈА? Огласили се из Клиничког центра Ниш - поскок изашао из стене и ујео га за лице

Фото: Ј. Ћосин

Хитро се реаговало тако да су му лекари дали неопходну терапију и сада је добро. Он је полицијским џипом пребачен на Дечију клинику где му је указана помоћ.

- Малолетни пацијент је данас примљен на Дечју клинику са повредом од уједа змије на лицу. Он има оток лица, левог образа што је санирано. Примио је антивиперинум и нема компликација, добро је одреаговао - рекли су у Клиничком центру у Нишу.

Дечак Ц.М. је био део екипе из Северне Македоније у Јелашничкој клисури где се по шести пут одржавала авантуристичка трка коју организује општина Нишка Бања у сарадњи са Спортским клубом "Трибе" из Београда.

То је посебна вештина и спој атлетике, сналажљивости и издржљивости које подразумева извлачење терета, пузање, провлачење кроз блато и слично.

Поскок дечака ујео за лице

- Дечак се налази на овој трци са породицом који су такође пењачи. Такмичарски дан је био јуче, а данас су пратеће манифестације тако да се чистила клисура, спуштали смо се са стена и слично. Спуштање ужетом је било пратећа активност. Након тога је он кренуо да се пење, али некако четвороношке и змија је изашла такорећи из стене тако да га је ујела за лице. Родитељи су добро то прихватили јер су свесни ризика природе, а и сами планинари. Полицијска бригада га је одмах ставила у џип и одвезла код лекара. Нас пењаче, иначе, годишње два пута у просеку уједе поскок, али сада се реаговало много брже јер је у питању део главе детета - рекао нам је представник спортског клуба "Трибе".

Реч је о трци у којој су учествовала око 800 такмичара у суботу у недељу из Србије и региона.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)