СУТРА ДАН ЖАЛОСТИ У ОЏАЦИМА: Заставе на пола копља због дечака који се удавио у базену

Љ. П. / З. Г.

15. 06. 2021. у 11:05

ОПШТИНА Оџаци је донела одлуку да среда, 16. јун буде проглашен за Дан жалости поводом смрти малолетног Б.П. (10) на Олимпијском базену у том месту.

СУТРА ДАН ЖАЛОСТИ У ОЏАЦИМА: Заставе на пола копља због дечака који се удавио у базену

Foto: SC Odžaci/Privatna arhiva

У овој одлуци објављеној на сајту општине Оџаци, а коју је потписао председник Горан Николић, наводи се да ће Дан жалости тога дана бити проглашен на територији општине Оџаци.

Обдукцијом у Институту за судску медицину у Новом Саду је, како незванично сазнајемо, утврђено да је узрк малишанове смрти – утапање.

Подсећамо, десетогодишњак се у недељу утопио на Олимпијском базену у Оџацима, који је, иначе био закључан и није радио због припрема за почетак купалишне сезоне. Према досадашњим сазнањима, десетогодишњака је у базен наводно гурнуо две године млађи дечак.

Њих двојица су, како се претпоставља неопажено ушли у ограђен простор где се налази базен, а онда је, наводно осмогодишњак гурнуо Б.П. у воду.

Беживотно тело Б.П. је нађено у недељу увече нешто после 22 часа, а за њим се трагало јере је његов отац полицији пријавио нестанак детета. Базен је покривен видео-надзором, тако да би снимци требало да помогну у разоткривању онога шта се дешавало на базену.

У тренутку када се десила несрећа, чувар, за кога сазнајемо да је глувонема особа, на тренутак је био одсутан.

У Вишем јавном тужилаштву у Сомбору које води истрагу о овој несрећи сазнајемо да се утврђују све чињенице и околности поводом немилог догађаја, како би се утрврдило да ли евентуално постоји нечија одговорност.

Настрадали дечак је по речима његових родитеља и баке и деке, био непливач, и плашио се воде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)