СНИМЦИ ОТКРИВАЈУ КАКО СЕ УТОПИО ДЕЧАК: Детаљи трагедије на базену у Оџацима - тело малишана на обдукцији

Ј. Л.

14. 06. 2021. у 12:32

НА ГРАДСКОМ базену у Оџацима синоћ око 22 часа пронађено је тело десетогодишњег дечака Б. П. без знакова живота. Тело је пронађено отрилике пола сата пошто је око 22 сата отац полицији званично пријавио нестанак сина.

СНИМЦИ ОТКРИВАЈУ КАКО СЕ УТОПИО ДЕЧАК: Детаљи трагедије на базену у Оџацима - тело малишана на обдукцији

Фото: Ј. Лемајић

Према првим сазнањима, нема сумњивих околности, да се дете утопило и да је реч о тзв. задесној смрти. После провера утврђено је да је са настрадалим дететом био још један осмогодишњи дечак.

- Постоје индиције шта се дешавало, али док год не будемо имали званичне информацвије о њима не треба говорити јер су у питању малолетна лица. Истрага је у току и врло брзо ћемо знати шта се заиста десило - каже за "Новости" Зоран Дивјак, виши јавни тужилац у Сомбору.

- Тело настрадалог детета послато је на обдукцију, а ради се и на провери сигурносних камера, ускоро ће се знати више тачних детаља. Такође, полиција и даље ради на откривању свих околности и самог рада базена.

Фото: Радио Оџаци

Да се даље интензивно ради на случају потврдила нам је и Полицијска управа у Сомбору, где се такође чекају званични налази са терена.

- Чим је отац пријавио нестанак сви смо се дигли на ноге и дете је врло брзо пронађено. Нажалост, није било живо – кажу у сомборској полицији.

– Наложене су додатне медицинске провере и после њих ће се знати да ли је било насилне смрти и шта се заиста догодило.

Базен где је пронађено несрећно дете је у том моменту био затворен, јер купалишна сезона још није отворена. Чува га радник обезбеђења, иначе глувонема особа, која је у тренутку трагедије био на кратко одсутан. Постоје незваничне индиције да је млађе дете гурнуло настрадалог, те је у цео случај укључен и Центар за социјални рад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)