ЗЕМУНЦУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Са великом количином експлозива затечен у згради пензионисаног полицајца у Новом Саду

Љ. П.

07. 05. 2021. у 12:57

ЂОРЂУ М. (28) из Земуна, код кога је приликом хапшења 5. марта у Новом Саду у ранцу пронађен килограм експлозива, продужен је притвор до 3. јуна, потврђено је "Новостима" у Вишем суду у Новом Саду.

ЗЕМУНЦУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Са великом количином експлозива затечен у згради пензионисаног полицајца у Новом Саду

Фото: В. Н.

Против њега се у новосадском Вишем јавном тужилаштву води истрага због сумње да је починио кривично дело недозвољену производњу, држање, ношење и промет орућја и експлозивних материја. Наредбом о спровођењу истраге, осумњиченом се на терет ставља да је између осталог, носио и експлозив пентрит у великој количини, иако то минско експлозивно средство није дозвољено грађанима да га набављају, држе и носе. За то кривично дело запрећена је казна затвора од две до 12 година.

Овај двадесетосмогодишњак је ухапшен недалеко од зграде у Улици Илије Бирчанина у новосадском насељу Детелинара, а на снимску са надзорне камере у улазу у зграду у којој станује пензионисани полицајац Далибор Богдановић Боћа, који је и раније био мета "бомбашких" напада, види се да мушкарац осумњичен за ношење експлозивне направе, са заштитном маском преко лица и торбом злази у зграду без икаквих проблема, и после кражег задржавања је са истим ранцем, у ком је нађен експлозив, напустио зграду.

Према незваничним сазнањима, импровизована експлозивна направа се налазила у плафону лифта, а претпоставља се да је мета напада био Богдановић и да је осумњичени тог дана дошао како би је узео и изнео из зграде.

Није искључено да је овај догађај повезан са оним од 15. јануара, када је полиција пријављено да је у тој згради постављена бомба, и тада је пронађен бицикл на којем се налазио мобилни телефон облепљен изолир траком из ког су вириле жице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)