"КОБРЕ" ДРЖАЛЕ ПОД ПРИСМОТРОМ РЕСТОРАН У БЕЧУ: Пронађени наркотици, власник Србин тврди да није крив

Novosti online

25. 04. 2021. у 14:58

СПЕЦИЈАЛНЕ јединице аустријске полиције "Кобре" држале су под присмотром ресторан балканске хране у Бечу 10. априла, јер се дуго сумњало да се газда бави препродајом наркотика. Агент полиције представио се као купац ком је власник ресторана П. Б (43), држављанин Србије, требало да прода кокаин.

КОБРЕ ДРЖАЛЕ ПОД ПРИСМОТРОМ РЕСТОРАН У БЕЧУ: Пронађени наркотици, власник Србин тврди да није крив

Полицијске снаге у Бечу / Фото Танјуг-АП

Полиција је видела и да у ресторан улазе мушкарац и жена који су се довезли "шкодом октавијом" регистрованом у Словенији. Њих двоје су наводно донели "робу" у ресторан. "Кобре" су упале у тренутку када је вршена примопредаја. Власник је наводно побегао на кров са све дрогом одакле не намеравао да је баци, али је она завршила свега неколико метара даље. Ухапшен је ту на врху зграде. Његови наводни саучесници 27-годишњи Црногорац и Црногорка су такође ухваћени.

Пословни партнер ухапшеног је певач Радиша Трајковић, који је раније рекао да не зна чиме се угоститељ из Беча бави поред делатности коју заједно раде и да је изненађен сазнањем да је ухапшен са пет килограма дроге и оружјем.

Полиција је запленила 2,3 килограма кокаина, 3,5 килограма марихуане, скоро 5.300 евра, Калашњиков и два пиштоља, Глок и Берету. Осумњичен је за трговину дрогом и оружјем и претње полицији.

Полиција наводно сумња да је у питању међународна група преступника, а да је власник ресторана наводно вођа те групе. Наводно га тражи полиција у Србији, али и у Шпанији.

Србин се наводно брани ћутањем везано за озбиљне оптужбе. А његов адвокат рекао је да је његов клијент невин и да су на његов рачун упућене лажне оптужбе.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)