ПРЕДСЕДНИК УСТ СТЕФАНОВИЋ: Нема тајних просторија за истражне органе

Танјуг

24. 04. 2021. у 17:20

ОТКРИВАЊЕМ тајне просторије у објекту криминалне групе Вељка Беливука у Ритопеку, Тужилаштво за организовани криминал, МУП и БИА послали су јасну поруку да ће сви који врше кривична дела и поседују недозвољене предмете (оружје, опојне дроге) бити откривени и процесуирани, а недозвољени предмети одузети и уништени, изјавио је председник Удружења судија и тужилаца (УСТ) Србије Ненад Стефановић.

ПРЕДСЕДНИК УСТ СТЕФАНОВИЋ: Нема тајних просторија за истражне органе

Фото: И. Маринковић

-Откривање оваквих тајних просторија показује упорност и посвећеност државних органа у борби против криминала и стриктној примени закона, као и способност државе да открије и процесуира оне који врше кривицна дела како би заштитили своје грађане- истакао је Стефановић у изјави за Танјуг.

Нагласио је да о томе сведочи и низ недавно расветљених тешких кривичних дела убистава, разбијање организованих криминалних група, као и број откривених и процесуираних учинилаца кривичних дела.

Фото: Принтскрин

Тужилац Ненад Стефановић

Тајна просторија објекта у Ритопеку који је користила организована криминална група Беливука и Марка Миљковића откривена је у оквиру додатних претрага, потврђено је Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал које води истрагу против ове групе.

Друге детаље у вези са овим случајем тужилаштво није износило јер је истрага тајна.

Припадници ове групе сумњиче се за низ бруталних ликвидација, препродају дроге и друга кривична дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)