КАШЋЕЛАНА ПУШТАЈУ НА СЛОБОДУ: Нема притвора за ухапшене "кавчане"

М. С.

23. 04. 2021. у 14:24

У ЦРНОЈ Гори још једна пропала акција Сектора за борбу против криминала и Специјалног државног тужилаштва.

КАШЋЕЛАНА ПУШТАЈУ НА СЛОБОДУ: Нема притвора за ухапшене кавчане

Фото: ЈутјубПринтскрин/Vijesti Online

Наиме, одлуком судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, одбачен је захтев за одређивање притвора против Слободана Кашћелана (58), наводно вође „кавачког клана“ из Котора, његовог телохранитеља Владимира Вучковића (46) из Херцег Новог, Милоша Радоњића (35), Крста Мароша (43) и Зорана Кажића (46), из Котора и Дарка Прелевића (31) из Подгорице, настањеног у Пљевљима.


Специјални тужилац их је теретио због стварања криминалне организације, убиства у саучесништву и покушаја убиства. Специјални тужилац их је сумњичио да су убили једну особо из Подгорице, за чијим лешом се трагало протеклих пар дана на ширем подручју Котора.

Кривичне пријаве полиција је поднела и против наводних чланова тог клана који су у бекству –Радоја Звицера (39), такође наводног вође „кавчана“, Радоја Живковића (35), званог Жути из Котора и Милана Вујотића из Подгорице (39), Срђе Јуришевића (39) који је такође Кашћеланов телохранитељ, Драгана Кнежевића (40) и Милана Кнежевића (39) из Котора, Александра Драгићевића (35) из Подгорице и Здравка Перуновића (45) из Никшића, који је од раније у спушком затвору.

Против њих је полиција поднела кривичне пријаве због сумње да су починили та кривична дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)