КРИЈУМЧАРИЛИ МИГРАНТЕ ПРЕКО РУМУНСКЕ И МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ: Акција полицје у Зрењанину, ухапшени осумњичени чланови криминалне групе

Б.Г.

21. 04. 2021. у 21:05

ЗРЕЊАНИНСКА полиција, у сарадњи са колегама из Мађарске и Румуније, као и припадницима. Службе за сузбијање организованог криминала, на подручју Житишта и Зрењанина ухапсила је чланове организоване криминалне групе, Д. П. (35), М. Г. (36) и Н. Г. (21), као и Л. Г. (35), који се тренутно налази на болничком лечењу, због кривичног дела недозвољеног прелаза државне границе и кријумчарења људи.

КРИЈУМЧАРИЛИ МИГРАНТЕ ПРЕКО РУМУНСКЕ И МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ: Акција полицје у Зрењанину, ухапшени осумњичени чланови криминалне групе

Фото: Б.Г.

Осумњичени Д. П. и М. Г. предводили су криминалну групу и организовали недозвољени прелаз српско-мађарске и српско-румунске државне границе за најмање 45  миграната, са циљем даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске уније.

Поменути се терете да су за узимали од 80 до 500 евра по  мигранту, као и да су, на више локација у Србији куповали, а затим превозили на територију Мађарске и Румуније путничка и теретна моторна возила, страних регистарских ознака, која су користили за кријумчарење.

Према званичним подацима, на територији Мађарске и Румуније ухапшена су три држављанина Србије, који су такође припадници ове групе, а који су били ангажовани као возачи миграната на територији ових држава.

Приликом претреса станова и кућа, код осумњичених је пронађен и приверемено одузет један аутомобил, више мобилних телефона и СИМ картица, као и 50 хиљада динара, а одређено им је задржавање до 48 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)