КО ЈЕ СЛОБОДАН КАШЋЕЛАН КОЈИ ЈЕ СИНОЋ УХАПШЕН? Полиција му пре мање од месец дана упала у кућу - потерница за њим расписана 2016. године

Novosti online

21. 04. 2021. у 07:48

СЛОБОДАН Кашћелан (55), који важи за вођу озлоглашеног "кавачког" клана, према незваничним сазнањима, ухапшен је у току ноћи у Котору.

КО ЈЕ СЛОБОДАН КАШЋЕЛАН КОЈИ ЈЕ СИНОЋ УХАПШЕН? Полиција му пре мање од месец дана упала у кућу - потерница за њим расписана 2016. године

Фото: Приватна архива

Он је, према незваничним информацијама, ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу која је починила и планирала више тешких кривичних дела, за које је запрећена казна и до 40 година затвора.

Наводно је у Котору поред Кашћелана ухапшено још особа, док је једна у Пљевљима.

Он се налази на челу кавачког клана, који је поред супарничког шкаљарског,  један од два најмонструознија которска клана.

За њим је 2016. године расписана потерница.

Кашћелан је широј јавности постао познат након неуспелог атентата на њега и његовог телохранитеља Владана Вучковић из Херцег Новог у Новом Саду 2016. године.

Мушкарац на мотору тада је испалио је рафал метака на ауди А6 у којем су се налазила њих двојица.

У рафалној паљби у којој је испаљено више од 15 метака, један га је погодио у стомак, док је готово неповређен прошао његов телохранитељ.

Подсетимо, припадници Сектора специјалне полиције 28. марта упали су у насеље Кавач у Општини Котор, где су извршени претреси покретне и непокретне имовине коју користе безбедносно интересантна лица, односно чланови озлоглашеног “кавачког” криминалног клана.

Полиција је тада претресла кућу Радоја Звицера, наводног вође "кавачког" клана, али и Слободана Кашћелана, који важи за једног од главних људи те организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)