ОПЉАЧКАЛЕ СЛЕПОГ ЧОВЕКА КОЈИ ИМ ЈЕ ПОМОГАО: Мајка и ћерке покрале Милана, однеле чак и грејалицу

Novosti online

16. 04. 2021. у 08:39

МАЈКА (24) и њене две малолетне ћерке ухапшене су због сумње да су опљачкале слепог старца, Милана Словенца (69) из Прокупља.

ОПЉАЧКАЛЕ СЛЕПОГ ЧОВЕКА КОЈИ ИМ ЈЕ ПОМОГАО: Мајка и ћерке покрале Милана, однеле чак и грејалицу

Фото: В.Данчић

Несрећном човеку су 12. априла, око 15 часова упале у кућу, а Словенац објашњава да су му узеле све паре које је имао, те да због здравственог стања није ни могао да се брани.

Старац је објаснио да живи сам и да је слеп, а да су то злоупотребили и опљачкали га људи којима је помагао. Док је седео у дневној соби, у његову кућу су упале три женске особе и прво му затражиле новац.

Када им је рекао да нема пара, њих две су пришле и ухватиле га за руке и за главу, док је трећа почела да претура по прслуку који је носио на себи и из џепа му узела 48.000 динара. Након крађе, разбојнице су побегле у непознатом правцу, а Милан је пробао да потражи помоћ.

Прво је покушао да дозове комшије, али пошто се нико није одазивао, позвао је своју сестру од ујака, која је случај пријавила полицији.

Полиција је, како Милан наводи, шест сати вршила увиђај, узимала отиске прстију и друге доказе. У томе су помогле комшије, које су виделе мајку са ћеркама како излазе из куће и описале њихов изглед. Полиција их је брзо идентифи ковала и привела.

Милан је рекао да познаје породицу која га је напала и да се трудио да им помогне, а да су они то злоупотребили.

Он се пожалио да је већ пре тога четири пута био опљачкан, а да је сада његов највећи проблем то што је остао без пара и што не зна како да поврати свој локал.

Словенац додаје да је у жељи да помогне породици која га је опљачкала дао и свој мобилни телефон, јер је имао два, али његова добра дела су била само повод да од њега траже још више.

– Из куће су ми узели целу пензију, све што сам имао. Однели су и грејалицу, па сам морао да се снађем да узмем нову. Сада сам остао без ичега, а деца живе далеко и не могу да ми помогну – рекао је узнемирени мушкарац.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)