БЕЛИВУКОВИ КОМАНДУЈУ И ИЗ ПРИТВОРА? Претресом у Специјалном суду код Марка Миљковића пронађен телефон

Е. Х.

15. 04. 2021. у 21:20

ПРИПАДНИЦИ МУП Србије у сарадњи са Управом за извршење заводских санкција Министарства правде воде истрагу о начину на који је мобилни телефон дотурен Марку Миљковићу Марету, како се сумња, једном од вођа београдске криминалне групе, који је у притвору у згради Специјалног суда у Устаничкој улици од почетка фебруара.

БЕЛИВУКОВИ КОМАНДУЈУ И ИЗ ПРИТВОРА? Претресом у Специјалном суду код Марка Миљковића пронађен телефон

Фото: "Новости"

Надлежни сумњају да је апарат неком од стражара наводно дотурио један од Миљковићевих адвоката, а овај му дао упутство како да га сакрије, што су двојица бранилаца са којима смо јуче разговарали негирали, тврдећи да их нико није ни обавестио о проналаску телефона у једној од ћелија и да тако нешто никада не би урадили.

Како сазнајемо, претресана је и ћелија Вељка Беливука, као и осталих чланова ове екипе, која се сумњичи за најтежа кривична дела, али, за сада, ништа није пронађено. Због тога је одлучено да се од притвореника одузму сви предмети који су накнадно унети или направљени како би се детаљно прегледали. Наредних дана све ћелије ће поново бити претресане, како припадника ове криминалне групе, тако и осталих притвореника. Осим тога, у току је детаљан преглед свих ћелија у затворима широм Србије.

Надлежни у МУП кажу да је под лупом и одређени број стражара за које се сумња да "раде" са адвокатима и притвореницима. Јуче нико ништа званично није саопштио ни из Управе за извршење кривичних санкција, нити из тужилаштва. Мобилни телефон, старије производње, са пуњачем, наводно је пронађен међу флашама пуњеним сољу, које су Миљковићу служиле као тегови, како апарат не би био видљив.

Фото: Н. Скендерија

Марко Миљковић

ПРИТВОР

МАРКО Миљковић, Вељко Беливук и још 18 припадника криминалне групе сумњиче се за три убиства, трговину наркотицима и недозвољено држање оружја. Ухапшени су у великој акцији МУП Србије 4. фебруара и притвор им је продужен до краја априла.

- Постојала је дојава да је Миљковићу достављен мобилни телефон. Ћелија му је детаљно прегледана, али апарат није пронађен - каже наш извор. - Тек кад се неко сетио да погледа у импровизоване тегове, направљене од пластичних флаша, мобилни је пронађен у једној од њих.

Како сазнајемо, сада се вештачи одузети апарат како би се установило са ким је Миљковић све контактирао из ћелије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Bonaparta

15.04.2021. 21:57

Da li je moguće da nikome ama baš nikome nije palo na pamet da u hodnike zatvora i na spoljnim zidovima posta e dometače signala mobin h operatera i time reše problem sa mobilnim telefonima. Drugo kada pogledate strukturu zatvorskih radnika gomila je tu slabog imovnog stanja pa i obrazovnog.