НЕК КАЖУ КО НАС ЈЕ ТИПОВАО ЛОПОВИМА: Обрадовићи из Мозгова код Алексинца још носе трауме од пљачке и мучења пеглом

Ј. ЋОСИН

13. 04. 2021. у 21:01

ВЕСТ да је полиција ухапсила и идентификовала Лозничанина Драгана И. (20) као једног од четворице осумњичених који су 8. септембра 2018. упали током ноћи у кућу Обрадовића у селу Мозгово крај Алексинца и брутално претукли домаћине, њиховог сина и унука, ова породица дочекала је тек са малим олакшањем.

НЕК КАЖУ КО НАС ЈЕ ТИПОВАО ЛОПОВИМА: Обрадовићи из Мозгова код Алексинца још носе трауме од пљачке и мучења пеглом

Мирослав и Јулијана Обрадовић

Кажу да их нико из полиције није обавестио да је један од разбојника ухапштен, већ да су о свему сазнали из медија.

- Добро је да је барем један од њих иза решетака. То значи да ће се клупко, можда, одмотати после толико времена, али нас највише занима да сазнамо ко нас је типовао. Тај Лозничанин сигурно не зна овај терен. Имали су сигурно саучесника, који је све наредио и ко ће шта да ради. Када су нам те ноћи упали у кућу, тачно су знали шта траже. Викали су: "Где је злато", све су преврнули да га нађу. Мучили су нас до пред зору, најсуровије могуће. Сину су поломили вилицу, жену и мене су пекли врелом пеглом. Она има ожиљке од колена до рамена, то никада неће зарасти, баш као ни наши страхови - присећа се Мирослав Обрадовић (71), који је нападнут у свом кревету у којем је био са супругом Јулијаном (71), док су његов син Зоран (52) и унук Аца (21) били на спрату, где су их напала друга двојица.

Мирослав каже да су разбојници били упорни у тражењу новца:

- Ми смо трпели батине говорећи да немамо. А онда су рекли: "Е, пошто немате, сада ћемо вашем унуку да горимо лице". Тада сам рекао жени да им да злато. Када им је дала, онда су нас све везали у једној соби и отишли.

- Унук уопште не сме да борави овде. Студира у Нишу, овде дође да нас види и чим падне мрак иде назад - прича нам Јулијана, коју од нанетих рана, ипак, више боли сећање на крвавог и претученог сина и везаног унука. - Као да им је било мало што су нас тукли, мучили, све однели, него су ме терали да гледам сина крвавог. Зубе сам му скупљала по кревету и сутрадан. Унук и он на патосу, мени ноге везане, деда не може да се помери. Не дао бог драги никоме. Издржала сам врелу пеглу, али када су рекли да ће да нам силују унуку која је била у Нишу и да су поред ње тренутно двојица мушкараца и да ће повредити унука, деда је рекао да им дам злато.

ОДНЕЛИ ЗЛАТО И НОВАЦ

РАЗБОЈНИЦИ су из дома породице Обрадовић изнели 30 златника, златно прстење, ланчиће, наруквице, привеске, дукате, два сата и мању суму новца и побегли. Један од њих пронађен је на основу ДНК када је ухапшен и приведен због другог кривичног дела за које му већ прети казна од четири године затвора, али ништа од плена још није пронађено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)