ЛЕЧИЋ НИЈЕ ОПТУЖЕН! Огласило се Тужилаштво поводом тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да је колега силовао

Танјуг

12. 04. 2021. у 16:07

СЛУЧАЈ тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да ју је 2012. године силовао старији колега познати глумац Бранислав Лечић и даље је у предистражној фази, без кривичне пријаве.

ЛЕЧИЋ НИЈЕ ОПТУЖЕН! Огласило се Тужилаштво поводом тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да је колега силовао

Фото: Принтскрин

- Још увек су у току провере навода Данијеле Штањфелд и Бранислава Лечића - рекла је Танјугу данас портпаролка Вишег јавног тужилаштва у Београду Ивана Ракочевић.

Они су у марту испитани у полицији поводом тврдњи глумице да ју је Лечић силовао 2012. године, а сада су у току провере тврдњи које су тада изнели.

То значи да је и даље у току предистражни поступак и да Лечић и даље није осумњичени, као што ни Штањфелдова и даље нема статус оштећене.

Лечић је дао је изјаву у полицији 26. марта у својству грађанина, када је у потпуности негирао наводе Данијеле Штајнфелд, а исте вечери је на друштвеним мрежама објавио и да је "прошао полиграф", иако то за истрагу нема велики значај, јер полиграф није доказно средство.

Након тога уследило је затишје у овом случају, све док крајем прошле седмице "Недељник" није објавио исповест некадашње глумице Мериме Исаковић у којој је изнела тврдње да је Лечић 1978. године сексуално узнемиравао, у време када су били колеге на Факултету драмских уметности у Београду.

Ова исповест Исаковићке, која се у међувремену одселила у Аустралију и ради као психијатар, изазвала је велику пажњу јавности, јер би, уколико дође до поступка, могла да послужи као сведочење у прилог тврдњама Штајнфелдове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Bojan

12.04.2021. 17:02

Najlakse je optuziti nekog unistiti mu ceo zivot, najbolje je da se javi sad neka baba i da kaze kako mu je deda uradio to isto, strasno. Mislim da ako se ne dokaze da je kriv treba da podigne konta optuznicu i da naplati sve uvrede i povredu casti kao u normalnim drzavama