ТЕШКО РАЗБОЈНИШТВО КОД ЛОЗНИЦЕ: Напад био унапред припремљен

В. Митрић

03. 04. 2021. у 17:00

Н. М. (1990), А. Ч. (1981), С. Ђ. (1976) из Београда, као и А.Н. (1980) из околине Лознице и З. Г. (1991) из Мостара, које је ухапсила лозничка полиција, брзо и ефикасно, после разбојништва у кући Милана Ђурића у селу Ступница, код Лознице, биће приведени дежурном тужиоцу Више јавног тужилаштва у Шапцу, рекао нам је Зоран Обрадовић, виши јавни тужилац у Шапцу.

ТЕШКО РАЗБОЈНИШТВО КОД ЛОЗНИЦЕ: Напад био унапред припремљен

ФОТО: В. Митрић

После саслушања, тужилац ће да одлучи да ли ће и за кога од њих да одреди притвор. Останак иза решетака, међутим, „смешка“ се свима, јер је казна за оно за што су осумњичени до 15 година робије. Важан део посла, са полицијом у Лозници, урадио је Зоран Несторовић, заменик ОЈТ у Лозници, почев од хапшења, одређивања задржавања до 48 часова и утврђивања важних околности за процесуирање. Пошто је један од оштећених добио повреде, које су лекари оценили као тешке, предмет је прослеђен Вишем јавном тужилаштву.

- Сумња се да су они, око 22 сата, дошли до куће шездесетдеветогодишњег мушкарца у околини Лознице, који је тренутно ван земље, позвонили, а потом кућепазитеља и мушкарца који су им отворили врата угурали у кућу, лажно се представљајући као полицајци -кажу у полицији.

- Њих петорица су тада, како се сумња, педесетједногодишњег кућепазитеља и четрдесеттрогодишњег мушкарца оборили на под, везали им руке и ноге, све време их ударајући и тражећи да кажу где се налази сеф са новцем и златом.

Сумњиче да су их, потом. затворили у туш кабину, а онда претражили. У потрази за новцем украли су 100 франака, 150 евра и 6.000 динара. Један од оштећених је побегао кроз прозор купатила и позвао полицију.

Исто вече, патрола је пронашла Н. М. и З. Г. у аутомобилу босанских регистарских ознака и ухапсила их, док су, врло брзо, долијала још тројица осумњичених за ово разбојништво.

Како сазнају, „Новости“ осумњичени, који су ван Лознице, дошло су у овај град дан раније.Одсели су у јендом пансиону у Вуковом Тршићу, где су и преноћили. Очигледно су се добро припремили за оно што су наумили, али нису очекивакли на отпор било које врсте у самој кући која је била на њиховој мети, нити тако брзу реакцију полиције.

Реч је о људима из света бокса, али и криминала, добро познати су полицији, и у Србији и вање ње, а један од њих Лозничанин, А.Н. води Школу бокса у граду на Дрини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)