ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК ПРОТИВ МАЛОЛЕТНИКА: Изазвали пожар у гаражи, он се проширио

Ј.Д.Љ.

19. 06. 2024. у 11:39

Више јавно тужилаштво у Панчеву је данас поднело судији за малолетнике Вишег суда захтев за покретање припремног поступка према тројици малолетника из Панчева, двојица рођена 2009, а један 2008. године, због сумње да су као саизвршиоци извршили кривично дело тешко дело против опште сигурности.

ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК ПРОТИВ МАЛОЛЕТНИКА: Изазвали пожар у гаражи, он се проширио

Фото: Shutterstock/Илустрација

Захтевом се малолетницима ставља на терет да су по претходном договору дана 12. 5. 2024. године у 19.25 часова у гаражи у Панчеву, у Ул. Стевана Шупљикца бр. 113а, пожаром изазвали опасност по имовину већег обима, услед чега је наступила имовинска штета великих размера у износу од око 38 милиона динара.

Малолетници се терете да су упаљачем упалили отпад из канте на петој етажи објекта, услед чега се проширио пожар, док се малолетник рођен 2008. године терети и да је потом у приземљу упаљачем упалио цераду на паркираном путничком возилу, те се пожар проширио на цео објекат.

Тужилаштво је предложило да судија за малолетнике у току припремног поступка саслуша малолетнике и њихове родитеље, да испита петоро оштећених, те да прибави налаз и мишљење Центра за социјални рад „Солидарност“ у Панчеву о личности и понашању малолетника.

Основно јавно тужилаштво у Панчеву је заједно са Одељењем за ванредне ситуације у Панчеву и Одељењем криминалистичке полиције Полицијске управе у Панчеву извршило увиђај на месту догађаја, нашло је да постоје основи сумње и да је лице Д. М. (рођен 1959. године) из Панчева, извршило прекршај јер је у својој гаражи на трећој етажи држао запаљиве гасове – пет плинских и две ацетиленске боце, супротно условима који су прописани Законом о запаљивим и горивим течностима и запаљивим гасовима, те да је потребно да Одељење за ванредне ситуације у Панчеву надлежном прекршајном суду поднесе захтев за покретање прекршајног поступка против тог лица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КО ЈЕ ЗГОДНИ ТЕЛОХРАНИТЕЉ ДОНАЛДА ТРАМПА? Изгледа као главни лик из серије, а његова храброст је одушевила цео свет (ВИДЕО)