ДЕВОЈЧИЦА БИЛА ДОДЕЉЕНА ОЦУ НА СТАРАЊЕ: Огласило се тужилаштво о језивом случају на Звездари - "Било утврђено да је подобан родитељ"

Н.Б.

27. 03. 2023. у 13:24

ПРВО основно јавно тужилаштво сапштило је данас да је по пријави од 24. марта полицијских службеника да је у ПС Палилула дошла И. Л. која је пријавила насиље од стране невенчаног супруга У. П., као и да је том приликом имала видне телесне поведе, дежурни заменик наложио да се испита оштећена, узме изјава, да се обави детаљни лекарски преглед и да се у односу на осумњиченог супруга одреди задржавање.

ДЕВОЈЧИЦА БИЛА ДОДЕЉЕНА ОЦУ НА СТАРАЊЕ: Огласило се тужилаштво о језивом случају на Звездари - Било утврђено да је подобан родитељ

Фото: Д. Миловановић/Профимедиа/Илустрација

- Након информације коју су тужилаштво и полиција добили да се у стану у Миријеву, у коме је осумњичени живео, налази и дете (8) чији је отац осумњичени, поступљено је у складу са одредбама ЗКП, те је прибављена сагласност судије за претходни поступак Првог основног суда у Београду и заменик јавног тужиоца је дао налог да полицијски службеници ради непосредног хапшења учиниоца кривичног дела насилно уђу у стан, с обзиром на то да нико није отварао врата. Том приликом осумњичени није затечен, али је пронађена девојчица старости 8 година која је одмах упућена на лекарске прегледе и смештена у Дом за незбринуту децу, одакле је пребачена у дечју клинику ради даљих детаљних прегледа, будући да је констатовано да је дете неухрањено и запуштено - наводе из Тужилаштва.

По налогу дежурног заменика јавног тужиоца одмах је расписана потрага за осумњиченим У. П. због сумње да је извршио кривично дело насиље у породици и кривично дело противправно лишење слободе на штету невенчане супруге, као и да је извршио кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза  у односу на дете.

- До сада је тужилаштво дошло до сазнања да је девојчица одлуком суда поверена на старање оцу, с обзиром на то да је мајка раније била зависник, а да је утврђено да је отац подобан родитељ - истичу из Тужилаштва.

Након што осумњичени У. П. буде ухапшен, биће му одређено задржавање како је то наложено од стране дежурног заменика јавног тужиоца, те ће у законском року бити саслушан на околности извршења кривичних дела која му се стављају на терет. Затим ће тужилаштво спровести доказни поступак о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ДА САМ БИРАО, НЕ БИХ БИО МУСТАФА Бака ме терала да клањам, мучила ме, код друге смо славили и Божић и Ускрс