ПОТРАГА ЗА ТРОЈИЦОМ НЕСТАЛИХ У ДУНАВУ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Апел породице грађанима да помогну током викенда (ВИДЕО)

Ј.Д.Љ.

24. 03. 2023. у 15:23

ИНТЕНЗИВНА потрага за Ненадом Тривковићем (38), Миланом Николићем (36) и Милошем Марковићем (37), који су прошле суботе нестали након што им се, услед великог ветра и таласа, преврнуо чамац у Дунаву, наставља се и даље и, како је "Новостима" потврдио Душан Марковић, она ће бити појачана током овог викенда.

ПОТРАГА ЗА ТРОЈИЦОМ НЕСТАЛИХ У ДУНАВУ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Апел породице грађанима да помогну током викенда (ВИДЕО)

Фото: З. Јовановић/Фејсбук

За њима, осим свих расположивих јединица МУП Србије, попут Речне полиције, Жандармерије и ватрогасаца, трагају и припадници Војске Србије, као и чланови породица, пријатељи и бројни аласи, кајакаши, обични грађани, који "чешљају" сваки метар река Дунав и Тамиш, грмље, приобаља...

Породице несталих, преко медија и друштвених мрежа, апелују на све који су у могућности да им помогну.

- Молимо људе добре воље да се укључе у потрагу за викенд. Потребни су нам чамци, посебно са сонарима, кајаци, термовизијска опрема, пешаци, људи који имају и добри су са снимањем из дронова. Састанак пешака је код "Рената" у 8.30 сати, односно код сплава "Сидро" у 7 на Тамишу - стоји у једној од објава, испод које је број телефона Душана Марковића 063/72-01-102.

Иначе, четворица пријатеља, од којих се спасао само Мане Кнежевић, који је уз помоћ седишта из чамца од плуте успео да исплива из Дунава и који се и сам укључио у потрагу за несталима, другују дуги низ година. 

Како нам је речено, сваки слободан тренутак су проводили заједно и с породицама на реци и обали, одмарали уз роштиљ, па је тако било и у суботу. Тројица од њих су били и добри пливачи, осим Ненада, који је био полупливач, али који је, како сазнајемо, када је на чамцу, из безбедносних разлога увек на себи носио сигурносни прслук.

За сада, нажалост, нема трага од тројице мушкараца, а из полиције су потврдили да су током досадашње истраге пронађена само два ранца која припадају несталима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МУЖ КОЈИ ЈЕ УБИО ЖЕНУ И ДЕТЕ, ПА СЕБЕ: Трагедија која је оставила Панчево без речи (ФОТО)