БАХАТОМ НОВОСАЂАНИНУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Бежећи "аудијем" ударио у возило МУП, у потери повређена два полицајца

Љ.П.

03. 02. 2023. у 16:07

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Новом Саду је 1. фебруара подигло Оптужницу против Р.Б.(53) из Новог Сада због три кривична дела. Он се сумњичи за угрожавање јавног саобраћаја, непружање помоћи особи повређеној у саобраћајној несрећи и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

БАХАТОМ НОВОСАЂАНИНУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Бежећи аудијем ударио у возило МУП, у потери повређена два полицајца

ФОТО: Љ.П.

Након подизања оптужнице, како је за „Новости“ рекла Свјетлана Радовановић, портпарол Основног суда у Новом Саду, кривично ванпретресно веће Основног суда у Новом Саду, је 2. фебруара окривљеном продужило притвор у трајању до 30 дана због постојања особитих околности које указују да би окривљени у кратком временском периоду могао поновити кривична дела за које је основано сумњив у овом кривичном поступку.

- Притвор по овом решењу може трајати до 3. марта, а против наведеног решења, окривљени и његов бранилац имају право жалбе Вишем суду у Новом Саду – предочила је Радовановићева.

Педесетдвогодишњи Новосађанин је, подсећамо, ухапшен у ноћи између суботе и недеље, 3. децембра прошле године, после готово филмске потере новосадским улицама. Он је бежећи од полиције, ударио једно полицијско службено возило и тада су два саобраћајца лакше повређена. Настављајући и даље да вози, како се сумња, покушао је „аудијем“ да удари два полицајца, који су се бацили у страну да избегну удар, и тада су обојица лакше повређени.

Покушавајући да побегне чуварима реда, како се сумња, осам пута је прошао на црвено светло. Заустављен је на раскрсници Булевара ослобођења и Улице Народног фронта, а алкотестирањем је утврђено да је возио под дејством алкохола, са 1,21 промил алкохола у организму.

Како сазнајемо, после хапшења на саслушању у Тужилаштву није изнео своју одбрану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини