ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО: Саслушани осумњичени за кријумчарење цигарета без акциза

С.Ј.М.

02. 10. 2022. у 20:55

У ПОСЕБНОМ одељењу за сузбије корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду данас су саслушана тројица осумњичених за кријумчање цигарета без акциза са територије АП Косово и Метохија.

ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО: Саслушани осумњичени за кријумчарење цигарета без акциза

Фото Д. Миловановић

Милојко Р. (45), Љубан З. (39) и Велибор Т. (46) сумњиче се да су извршили кривична дела Кријумчарење и Недозвољен промет акцизних производа.

Након саслушања тужилштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да свој тројици осумњичених одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело, а према Милојку Р. и Велибору Т. и због опасности од бекства.

Сумња се да је Миљојко Р. наручио и организовао нелегалну куповину, транспорт и складиштење цигарета без акцизних маркица и без документације о пореклу робе, тако што је 30. септембра ове године возачу камиона Велибору Т, усмено наложио да цигарете са територије АП КиМ, преко Новог Пазара довезе у до Борче у Београду, што је Велибор Т. и учинио.

Љубан З. се сумњичи да је као директор и власник једног привредног друштва за транспорт из  Руме, закључио фиктивни уговор о закупу моторног возила, чиме је Радосављевићу ставио на располагање и коришћење наведени камион, како би био коришћен за нелегални превоз акцизних производа, без акцизних маркица.

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧЕМУ ЗАПРАВО СЛУЖИ РУЧИЦА У АУТУ: Видео запрепастио мреже: Нисам ово схватила за 42 године живота