СУМЊИЧЕ СЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА? Детаљи привођења два инспектора СБПОК-а

Novosti online

18. 08. 2022. у 12:11

ПОЛИЦИЈСКИ инспектори Службе за борбу против организованог криминала Н. У. и З. Ђ. ухапшени су данас у великој акцији Службе унутрашње контроле МУП-а Србије. Како сазнајемо припадници Унутрашње контроле јутрос су ушли у просторије СБПОК-а на Макишу и привели двојицу колега.

СУМЊИЧЕ СЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА? Детаљи привођења два инспектора СБПОК-а

Фото: П. Милошевић

Како сазнајемо, припадници Унутрашње контроле јутрос су упали у просторије СБПОК-а на Макишу и лисице ставили двојици колега.

- Н. У. сумњичи се да је злоупотребио положај, односно да је од фебруара прошле године до марта ове године омогућавао нарко дилерима Д. Г. и Д. М. да набављају дрогу. Како се сумња, иако је као полицајац знао чиме се баве, Н. У. им је обезбеђивао заштиту од својих колега, односно од полиције, како би избегли хапшење.

Додаје се и да се њихов колега З. Ђ. сумњичи да му је помогао око заштите Д. Г.

Како незванично сазнајемо, полицајци се сумњиче и да су крајем прошле године учествовали у заплени дроге од Д.Г., али да о томе нису обавестили ни тужилаштво ни суд.

Акција полиције и тужилаштва почела је рано ујутру. Ухапшени полицајци, сутра би требало да буду приведени на саслушање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЧЕМУ ЗАПРАВО СЛУЖИ РУЧИЦА У АУТУ: Видео запрепастио мреже: Нисам ово схватила за 42 године живота