ХАПШЕЊЕ У ЛЕСКОВЦУ: Преварили предузеће за 2 милиона динара

С.Ј.М.

26. 05. 2022. у 19:05

ПО налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду рано јутрос су лишени слободе Д.Б. и Б.Т. из Београда, који се осумњиче за кривично дело превара у обављању привредне делатности, јер су привредном друштву "Гума промет" из Лесковца нанели штету од око 2 милиона динара, и у истој вредности прибавили себи противправну имовинску корист.

ХАПШЕЊЕ У ЛЕСКОВЦУ:  Преварили предузеће за 2 милиона динара

Фото: Shutterstock/Илустрација

Оба осумњичена су у току поподнева приведени и саслушани пред замеником Вишег јавног тужиоца у Београду.

Д.Б, који је власник и одговорно лице у привредном друштву "Правник транс" из Београда, у потпуности је признао извршење кривичног дела, док се Б.Т. бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану у овој фази поступка. 

Након саслушања тужилаштво је ставило предлог суду да одреди притвор за Б.Т. због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду. 

Сумња се да је Д.Б. је у својству власника и одговорног лица "Правник Транс" довео у заблуду одговорна лица оштећеног привредног друштва "Гума промет" тако да испоруче робу - камионске гуме и моторно уље у укупној вредности од око 2 милиона динара, а за коју је као гаранцију плаћања предао бланко соло меницу, иако је знао да у тренутку доспелости фактуре за плаћање та вредност неће бити плаћена, нити може бити наплаћена путем средстава обезбеђења због несолветности привредног друштва.

Б.Т. се терети да је у томе помогао Д.Б. тако што је ступио у контакт са оштећенима, представљајући се лажним именом као комерцијални директор предузећа, иако у њему није био запослен.

Он је потом од ангажованих превозника преузимао робу коју је оштећено привредно друштво испоручило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПАМТИМО ЈЕ ИЗ ПОРОДИЧНОГ БЛАГА: Ова глумица је рођена сестра Ивице Дачића (ФОТО)