ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЛИПА КОРАЋА: Десна рука Луке Бојовића пао због фалсификованог пасоша

Novosti online

26. 05. 2022. у 14:19

ПРОТИВ Филипа Кораћа, који се недавно предао хрватским органима који га сумњиче за фалсификовање исправа, подигнута је оптужница. Кораћу је, такође, продужен притвор.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЛИПА КОРАЋА: Десна рука Луке Бојовића пао због фалсификованог пасоша

Фото: Н.Фифић

 Тачно је да је подигнута и потврђена оптужница против Филипа Кораћа - кратко је рекао Гордан Преглеј.

Незванично, Кораћ је имао фалсификован пасош под именом Слободан Коралија.

- Документ му је издат 2017. године у децембру. Пет година се тако кретао и није детектован - рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Кораћев пасош је, како су објаснили надлежни у Хрватској, било немогуће детектовати на било ком граничном прелазу, јер се заправо ради о аутентичном документу.

- Како је пак полиција открила Кораћа, односно чињеницу да користи лажни пасош, остаје мистерија. У децембру прошле године загребачко Општинско државно тужилаштво против њега је покренуло кривични поступак у одсуству, истражни судија му је одредио притвор и расписана је потерница - навели су.

Кораћ је пре пет година у загребачкој полицији у Петрињској улици подигао пасош са својом сликом, а именом Слободан Коралија.

Филип Кораћ предао се полицију у Хрватској 26. априла јер је за њим била расписана потерница због фалсифковања исправа. Медији су га означили као особу од највећег поверења Луке Бојовића. Бојовић тренутно служи казну у Шпанији и један је од највећих непријатеља кавачког клана.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО:

АКЦИЈА МУП: Полиција запленила више од пет килограма хероина и оружје

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧИЋ ОБЈАВИО ВЕЛИКУ ВЕСТ:  Ваучери за 200.000 лица за летовање! Ове године чак 15.000 динара!