УХАПШЕН НИШЛИЈА ЗБОГ ОТМИЦЕ ПРЕ 20 ГОДИНА: Отели три жене у Француској, једна преминула због тортуре

Ј.Ћосин

24. 05. 2022. у 18:57

НИШКА криминалистичка полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом и државним органима републике Француске, ухапсили су данас Нишлију А.М. (47) због сумње да је, извршио два кривична дела отмица из члана 134 став 3 у вези ставе 1 Кривичног законика у саизвршилаштву и кривично дело отмица из члана 134, став 4 у вези става 1 и 3 Кривичног законика у саизвршилаштву.

УХАПШЕН НИШЛИЈА ЗБОГ ОТМИЦЕ ПРЕ 20 ГОДИНА: Отели три жене у Француској, једна преминула због тортуре

Фото: Shutterstock/Илустрација

-  Он се сумњичи да је 2002. године са још двојицом мушкараца на територији републике Француске, отео три жене које су приморавали проституцију и према којима су поступали на свиреп начин, услед чега је једна од њих преминула – навела је Полицијска управа у Нишу.

Како сазнајемо, А.М. је са још двојицом српских држављана З.Р. и Б.Н. на територији Париза и Тулуза отео једну тада двадесетседмогодишњу Францускињу, Украјинку стару 25 година и Францускињу српског порекла, такође двадестпетогодишњакињу.

-  Они су девојке држали у једном хотелу, приморавали их на проституцију и мучили их. Францускиња српског порекла је преминула.  Француска полиција их је разоткрила, Б.Н. је правоснажно осуђен у Француској, З.Р. је преминуо док је А.М. успео да умакне и скрива се двадесет година – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

По налогу Вишег јавног тужилаштва А.М. је одређен притвор до 30 дана након чега ће са кривичном пријавом бити приведен надлежном тужиоцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)