ВУЛИН О АКЦИЈИ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Прва велика заплена дроге у том месту после деценија

Novosti online

28. 01. 2022. у 09:43 >> 09:57

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је заплена 300 килограма марихуане у Великом Трновцу прва велика заплена у том месту након деценија, истакавши да заплена у том крају није било не због полицијских, већ из политичких разлога, јер је реч о чисто шиптарској средини у коју се сваки улазак полиције тумачи као изазивање међунационалних сукоба.

ВУЛИН О АКЦИЈИ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Прва велика заплена дроге у том месту после деценија

Фото: МУП

- Реч је о средини која је стално покушавала да се политички брани када се води борба са криминалом. Србија коју води председник Александар Вучић је земља у којој се закон примењује свуда и нема везе које сте вере или нације, само је битно да ли поштујете закон - рекао је министар Вулин у јутарњем дневнику РТС-а.

Нагласио је да код криминалаца нема националности и да га не занима да ли је неко Шиптар или Србин, јер ако шверцује марихуану и бави се криминалом биће пронађен и кажњен.

Министар је рекао да је хапшењем ове криминалне банде, која је, како је истакао, албанска мафија, разбијен ланац кријумчарења марихуане ка Турској и подсетио да је иста кријумчарска група пре нешто више од годину дана пала у Аранђеловцу са 670 килограма марихуане.

- Марихуана је требало да заврши у Турској, ишла је из Албаније, па је требало да се преко Северне Македоније пребаци у Србију и одатле камионима у Турску, где тренутно килограм марихуане кошта између шест и осам хиљада евра. Турска је у конкретном случају постала увозник дроге - објаснио је министар полиције.

Према његовим речима, после ове две велике заплене и хапшења ова криминална банда, која је имала моћну базу у Србији, Албанији, Северној Македонији и Косову и Метохији, је разбијена.

- Показали смо како ради озбиљна полиција. Поносан сам на припаднике Министарства унутрашњих послова, Одељења за дроге и све делове полиције који су заједно радили и показали да синергија даје изванредне резултате - рекао је министар Вулин.

БОНУС ВИДЕО: АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Пресечен ланац кријумчарења дроге из Албаније

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума