ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СУРДУЛИЦИ: Ухапшени због сумње да су издавали лазне папире за извоз, трага се за Црногорцем

Танјуг

24. 01. 2022. у 17:20

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу ухапсили су због сумње да су злоупотребили службени положај А. М, М. Д, И. Ј. и С. М. док је С. Ђ. ухапшен због сумње да је починио ово кривично дело у подстрекивању, а због истог кривичног дела се трага за једним црногорским држављанином.

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СУРДУЛИЦИ: Ухапшени због сумње да су издавали лазне папире за извоз, трага се за Црногорцем

Илустрација

Осумњичени А. М, М. Д, И. Ј. и С. М. се терете да су, као запослени у Шумској управи „Сурдулица“, од 2018. до 2020. године, сачињавали и издавали фиктивне пропратнице за извоз дрвних сортимената.

Они су то радили иако су знали да количина извезених дрва не одговара и не потиче са парцела које су наведене у пропратницама, већ су бесправно посечена на другим приватним и државним парцелама.

Осумњичени С. Ђ. и црногорски држављанин за којим се трага се терете да су подстрекивали А. М. да прекорачи своја овлашћења и сачини фиктивне пропратнице за извоз дрва, као и да означи више стабала за сечу него што је дозвољено.

А. М. је прихватала пријаве за жигосање стабала ван шуме и за дознаку стабала за сечу на парцелама, чији је сувласник С. Ð, а без доказа о власништву и сагласности осталих сувласника за сечу, што је супротно правилнику Србијашума.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве