ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА НАСИЛНИЧКО ПОНАШАЊЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Двојица задржана, трећем мера забране прилажења

Љ. П.

08. 12. 2021. у 11:27

НА ПРЕДЛОГ Основног јавног тужилаштва у Новом Саду, судија за претходни поступак је касно синоћ донео решење о одређивању притвора О. С. (25) и Д. П. (24), обојици из Новог Сада, док је за Н. Р. (22) тај предлог одбијен и њему је изречена мера забране прилажења, састајања и комуницирања са сведоком оштећеним.

ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА НАСИЛНИЧКО ПОНАШАЊЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Двојица задржана, трећем мера забране прилажења

Фото: Printscreen

Двадесетпетогодишњи О. С. се сумњичи за насилничко понашање, напад на службено лице у вршењу службене дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а притвор му је, како наводе у Основном суду, одређен да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке и зато што би боравком на слободи у кратком временском периоду могао да понови кривични дело.

Годину дана старијем Д. П., осумњиченом за насилничко понашање и напад на службено лице у вршењу службене дужности, притвор је одређен због опасности од бекства, бојазни да би боравком на слободи могао да утиче на сведока оштећеног и да би боравком на слободи у кратком временском периоду могао поновити кривично дело.

Фото: Инстаграм

 

Суд је, како наводи Свјетлана Радовановић, портпаролка новосадског Основног суда, своје разлоге за овакву одлуку детаљно образложио у решењу које је уручено странкама у поступку, на које имају право жалбе у законском року кривичном ванпретресном већу тог суда.

Певач Страхиња Мрђан (27) из Ветерника је, подсећамо, тешко повређен 4. децембра у тучи која је избила испред једног локала на СПЕНСУ. Те вечери, како су навели у тужилаштву, најпре у близини ТЦ „Променада“, а потом и у Ургентном центру КЦВ, у присуству већег броја особа и медицинских радника, насиљем је ремећен јавни ред и мир, а тада је нападнут и један полицијски службеник.

Засада непознати починилац, или више њих, оштећенима С. М. и О. С. задало је више убодних рана непознатим оруђем у предео тела где се налазе витални органи, што је квалификовано као покушај тешког убиства, за које је предвиђена казна затвора од најмање десет година или доживотни затвор.

Мрђан који је задобио повреду у пределу леве стране грудног коша, тик уз срце, налази се на лечењу Одељења грудне хирургије Института у Сремској Каменици, и како сазнајемо, његово здравствено стање је стабилно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)