СВЕДОЧИЛА ПЕТ ГОДИНА ПОСЛЕ ЗЛОЧИНА: Супруга шведског дипломате дала изјаву о убиству власника хотела у Нишу Дејана Даничића

Ј. Ћ.

06. 12. 2021. у 20:10

После пет година чекања, Аина Т. која је са својим супругом, шведским дипломатом Робертом Н. боравила у хотелу "ДНД" у Нишкој Бањи 5. новембра 2016. године, када је убијен власник тог туристичког објекта Дејан Дејанчић (51), саслушана је по молби нишког Вишег јавног тужилаштва у шведској полицији.

СВЕДОЧИЛА ПЕТ ГОДИНА ПОСЛЕ ЗЛОЧИНА: Супруга шведског дипломате дала изјаву о убиству власника хотела у Нишу Дејана Даничића

Жртва: Дејан Дејанчић

За разлику од њеног супруга, који је сведочио непосредно након злочина, на Аинин исказ чекало се пет година, јер се она није одазивала позивима српских органа гоњења. На крају, тужилаштво је упутило замолницу за међународну правну помоћ Министарству иностраних послова које је ступило у контакт са надлежним органима у Шведској, па се тако дошло до исказа који би требало да оконча маратонску истрагу против Милице Димитријевић (32), осумњичене за убиство свог послодавца.

Аина је шведској полицији објаснила да је са супругом у Нишку Бању стигла 3. новембра, те да су најпре имали намеру да се сместе у другом хотелу, али да он био попуњен због чега су одсели у „ДНД“ вили.

Претходне вечери смо приметили да је рецепционер узнемирен, али сам помислила да је могуће да је такав, није ми било ништа сумњиво. Ујутро 5. новембра пробудио ме метеж и гласна бука, превртање намештаја и женски врисак који се чуо неколико пута. Није ми то било чудно, мислила сам да је велико спремање због краја сезона, те да неко дете вришти. Затим се опет чула вриска и метеж, све је то трајало петнаест, двадесет секунди а онда се све утишало. Слушала сам радио до 8.30 када ми се пробудио супруг, питала сам га да ли је нешто чуо, али он је одговорио одречно. Размишљали смо да останемо још једну ноћ па смо се предомислили и ипак одлучили да кренемо даље – сведочила је Аина.

Како је казала, да се нешто чудно дешава, први је схватио њен супруг.

- Роберт је кренуо са стварима према колима, али се брзо вратио и казао: "Нећемо да изађемо!". Рекао је да је на рецепцији био телефон који је непрестано звонио, те да је на улазу приметио наоружану полицију. Оружје су држали уперено према хотелу. Казао је да му је полицајац обртио на српском, али да га није разумео па да се вратио у хотел, те да се нешто дешава због чега је најбоље да остану у хотелу – описала је догађаје у дану убиства Швеђанка.

Остали у полицијском ауту 3, 4 сата


Како је даље рекла, погледала је кроз прозор и ту је угледала полицајца.

- Уплашила сам се, а он ми је казао "Дођи, дођи!". Рекла сам мужу да морамо да сиђемо. Полицајац нас је упозорио да идемо полако, затим нам је пришао један човек који је деловао као њихов вођа. Показао ми је слику на мобилном телефону, препознала сам рецепционара, питали су нас да ли смо видели неког. Одговорила сам одречно, а онда су нас одвели до црног полицијског возила где смо остали три, четири сата. Дошао је један човек који нам је казао да је наш контакт по налогу Министарства унутрашњих послова јер су схватили по ЦД ознакама на нашим таблицама да имамо дипломатски статус. Полиција је опколила зграду, викали су преко мегафона, преговарали су... Жена за коју сам сазнала да је рецепционарова сестра је говорила "Предај се!" Онда је стигло 20, 30 полицајаца, улетели су у хотел, чула су се два пуцња, а затим је једна особа изнета на носилима – испричала је Аина.

Подсетимо, хотелијер је убијен 5. новембра 2016. године када је, како се тада се сумњало, рецепционер Дејан Јовановић упао у собу у којој је Дејанчић био са Милицом и упуцао га. Након тога, како се тада сматрало, испалио је хитац себи у главу. Собарица, која је успела да побегне, позвала је полицију која је затражила помоћ Жандармерије, јер се није одмах знало да ли је Јовановић мртав. Полицијске снаге, које су након употребе шок бомби упале у вилу, затекле су Јовановића једва живог и он је пребачен у болницу у којој је преминуо два месеца касније. Сматран је убицом све до 26. децембра 2016. године када је уследио преокрет, Миличино хапшење коју је оптужио биолошки траг пронађен на пиштољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)