ЛЕСКОВЧАНИНУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА: Нова мера изречена због опасности од бекства

Љ. П.

06. 12. 2021. у 15:59

ЛЕСКОВЧАНИНУ Д.Ј. (19) осумњиченом за покушај тешког убиства, решењем ванпретресног већа, продужен је притвор, који, како је за „Новости“ рекла Јелена Остојин, портпарол Вишег суда у Новом Саду, може трајати до 1. јануара 2022. године.

ЛЕСКОВЧАНИНУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА:  Нова мера изречена због опасности од бекства

Љ.П.

Ова мера после саслушања у тужилаштву изречена му је због опасности од бекства, да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, опасности од понављања кривичног дела, али и због узнемирења јавности које може угрозити вођење кривичног поступка.

Д.Ј. се сумњичи да је приликом покушаја разбојништва првог дана новембра на Булевару ослобођења у Новом Саду, покушао да убије Н.П. (34) радника једне агенције за обезбеђење и В.М. (37) полицајца у цивилу. Обојици је нанео повреде ножем.

Деветнаестогодишњак из Лесковца, за кога сазнајемо да је од раније познат полицији по бројним кривичним делима, већ је био осуђиван због разбојништва. Он је, подсећамо, те вечери нешто пре 21 сат на помеутом Булевару, покушао да отме новац Н.П. раднику зрењанинске агенције за обезбеђење, који је у банку доносио пазар из једног маркета.

Насрнуо је на њега ножем и повредио, а у том тренутку се у непосредној близини затекао и полицајац В.Н., који је био у цивилу и притрчао у помоћ.

Обојица нападнутих су се грчевито борили са младићем наоружаним ножем, наммерним да отме новац, а полицајац је успео да спречи Д.Ј. да одатле побегне. У тој борби на сред улице, Д.Ј. је сечивом повредио ову двојицу, а и сам је задобио повреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)