“ПРОПЕВАЋЕ” О УБИСТВИМА ЗА БЛАЖУ КАЗНУ: Још двојица из групе Беливука и Миљковића нуде сарадњу Тужилаштву

Е. Х.

04. 12. 2021. у 08:00

ДВОЈИЦА припадника криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића понудила су сарадњу Тужилаштву за организовани криминал (ТОК) у замену за повољнији статус - незванично сазнају "Новости".

“ПРОПЕВАЋЕ” О УБИСТВИМА ЗА БЛАЖУ КАЗНУ: Још двојица из групе Беливука и Миљковића нуде сарадњу Тужилаштву

Фото МУП

Према нашим информацијама, они су на добром путу да постану сведоци-окривљени, који ће, поред Бојана Хрватина, допринети да се расветле још нека убиства, па би због сарадње могли да рачунају на блажу казну.

Поред истраге седам убистава, полиција и тужилаштво су захваљујући спремности ове двојице на прагу да расветле и ликвидацију Александра Халабрина (25). До сада су прикупљени докази за отмицу и зверска убиства Николе Митића, Горана Михајловића, Горана Величковића Гоксија, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Милана Љепоје.

- Поред сведочења ових оптужених, дошло се и до материјалних трагова, поред осталог, и посредством међународне правне помоћи - наводи наш саговорник близак истрази. - Очекујемо да нам ускоро стигне нови "контингент" монструозних фотографија, које су чланови групе размењивали посредством "Скај" апликације. Оне су сачуване на заштићеној платформи, која је отворена.

Ускоро би, поред Халабрина, могла да се расветли и судбина несталог Мирка Којића, инвеститора са Звездаре и кума Марка Миљковића. Он је, како се сумња, једна од првих жртава ове криминалне екипе. Којић се са Беливуком и Миљковићем нашао и на оптужници за убиство Властимира Милошевића, такође Миљковићевог кума, јануара 2017. године, али су сва тројица одлуком суда, и уз обилату помоћ одређених структура из тадашњег врха МУП Србије, правоснажно ослобођени кривице.

Халабрин је нестао 20. марта 2020. у Београду. Његово тело пронађено је 16. маја исте године у околини Сопота. Обдукција је потврдила да је убијен хицем у главу. Посмртне остатке овог младића из села Јаношик, надомак Пландишта, пронашао је чувар коза у сопотском месту Парцани. Било је спаковано у најлон и закопано, али се претпоставља да су га нањушиле животиње и допола извукле из јаме. Тако је и пронађен.

- Постоје индиције да је Халабрин убијен у кући страве у Ритопеку, а да је онда неко од припадника групе добио задатак да га негде однесе и закопа - наводи наш саговорник. - Уклањање тела је доста траљаво урађено, гроб је плитко ископан и звери су га нањушиле. Наводно, Беливук и Миљковић су били јако љути на сараднике због тог лоше урађеног посла. Касније су, како се сумња, тела својих жртава уклањали машином за млевење меса, јер су се бојали да се не појаве докази као у случају овог младића.

НАСТАВАК ПОСТУПКА У ЦРНОЈ ГОРИ

СПЕЦИЈАЛНИ државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и његов најближи сарадник Саша Чађеновић по повратку из Београда наставили су истрагу против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојше Јанковића и Радоја Живковића, осумњичених за тежак злочин. Они се терете да су у насељу код Спужа убили Дамира Хоџића и Адиса Спахића, а киднаповали Мила Радуловића Капетана.

- Потпуно је поштована процедура и сада се стичу услови за наставак поступка - рекао је Катнић по доласку у Подгорицу. - Домаћини у Србији су били сјајни, урађено је све што треба. Ми смо добили што смо хтели, они су дали изјаве и стичу се услови да се настави поступак.

Тројица осумњичених, осим Живковића, који је у бекству, негирала су дело и одбила да одговарају на питања тужиоца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)