ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ И НОВА ПРИЈАВА ВАСПИТАЧУ ИЗ НИША: Мајка шестогодишње девојчице - Додиривао ју је после нужде, рекао да се играју доктора

Ј. ЋОСИН

03. 12. 2021. у 19:15

ВАСПИТАЧА Владимира П. (63) познајемо више од две године. Наше дете је било у његовој групи до недавно.

ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ И НОВА ПРИЈАВА ВАСПИТАЧУ ИЗ НИША: Мајка шестогодишње девојчице - Додиривао ју је после нужде, рекао да се играју доктора

Фото: Depositphotos

Ништа сумњиво нисмо приметили, све док једног дана ћеркица није дошла кући и испричала ми да ју је "чика Влада" после мале нужде обрисао руком, без папира и да је тражио да га масира у доњем делу стомака, пошто су се играли доктора, а он је наводно био оперисан. Рекла је да је ту било нешто тврдо, а да је јој васпитач објаснио да је то фломастер. Детету је све представљено као игра, али је оно, ипак, осетило неку нелагоду и одлучила да нам се пожали. Ту је почела наша агонија, због које не можемо да будемо мирни кад год негде пустимо наше дете.

Овако прича мајка шестогодишње девојчице из Ниша (идентитет познат редакцији), која тврде да је и њена ћерка такође била жртва васпитача из Ниша Владимира П. (63), који је недавно ухапшен због сумња да је у више наврата непримерено додиривао и љубио другу петогодишњу девојчицу. Њему је одређен притвор у трајању до 30 дана због сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње. Клупко је почело да се одмотава када је петогодишњакиња пријавила родитељима шта јој се догодило. Они су одмах полицији пријавили случај који, по свему судећу, није усамљен, будући да су се након хапшења васпитача полицији јавили још неки родитељи.

- Она је код њега у групи била 2020. године, пре короне, док је још радио у другој испостави, где је био са још једном васпитачицом. У том периоду ништа нисмо посумњали. Моје дете је доста причљиво, све ми исприча сваког дана, тако да нисмо приметили ништа необично. Средином те године, он је променио радно место, дошао је овде, у главни објекат Дечјег културног центра, и од јуна ове године крећу да се дешавају сумњиве ствари. Пошто је моје дете још ишло у стари вртић, он ме је позвао да је пребацим код њега. Рекао ми је да ју је много заволео, да се ту више ради, да је програм бољи и да је пребацим, али да не говорим ништа колегиницама из наше испоставе, да се не би наљутиле. Како је одавао утисак доброг васпитача, пребацила сам дете код њега, пре можда 3 - 4 месеца - прича нам ова мајка.

Фото Приватна архива

 

"Чика Влада ме овако додирнуо руком доле"

Онда је, каже наша саговорница, једног дана њена ћерка дошла кући и рекла: "Чика Влада ме овако додирнуо руком доле".

- Пренеражено сам питала зашто, а дете је рекло да ју је после мале нужде тако руком обрисао, без папира. Рекла сам: "Хајде мојом руком покажи како", а она је показала да ју је помазио. Детету је то било чудно чим је решила да ми исприча, али је мислим да ни сама није схватила шта се десило. Она је мала, и дан-данас када иде у тоалет њу неко обрише. Одмах након тога уследио је нови шок када ми је испричала да јој је Влада рекао да не каже мами шта су се играли - наставља она своју исповест.

Када ју је упитала каква је то игра била, дете је одговорило да су се играли доктора, као када масира деку.

НИЈЕ ЈЕДИНА ЖРТВА

- Чињеница да је он ухапшен била ми је добар показатељ да моје дете није једина жртва. Иако нисам била за то да се она тестира и да поново пролази кроз стресове, у полицији су нам рекли да је још мала и да сада то не види као проблем, али да би, кад одрасте, то могло да јој се врати као нека повратна реакција. Пре него што наставимо преоцедуру, разговараћемо са психолозима, али наставићемо ову борбу јер има још родитеља чија су се деца жалила на њега - истиче ова мајка.

"Играли смо се доктора, ја сам га лечила

- Рекла је да јој је показао где је оперисан и да га ту измасира, руком показујући на доњи део стомака. Где ти је показао да је оперисан, питала сам је, а она је одговорила: "Ево ту", а затим ми објаснила да је то било преко мајице и да је било тврдо. Па, шта је то било, питала сам згрожено, а она је одговорила да јој је Влада рекао да је то фломастер. "Играли смо се доктора, ја сам га лечила, али ми је рекао да не кажем мами", причала је то нон-стоп, иако се често са деком игра доктора, па му масира леђа и главу. Као да је и њој све ово било чудно - прича нам забринута мајка.

Тресла се кад је ухапшен

- Распитали смо се око процедуре пријављивања васпитача полицији, рекли су ми да ће морати да вештаче дете. Уплашила сам се, јер би моје дете тек тада помислило да је нешто лоше урадило. Одлучили смо да је повучемо на неко време и више није ишла код њега. Онда је он отишао на одмор два месеца. На крају сам је исписала из те групе, јер нисам желела да ми он чува дете. Е, када сам видела да је ухапшен, почела сам да се тресем. Тада су ми се склопиле коцкице, само је њој и још једној девојчици давао чоколадице, другима није. Претпостављам да их је тако и поткупљивао. Сада ми се све враћа - са горчином се присећа ова жена која је ипак, зарад друге деце, одлучила да полицији пријави случај.

БОНУС ВИДЕО - ПРОВЕЛА 30 САТИ ЗАРОБЉЕНА У АУТУ: Исповест Нишлијке Снежане Миљковић, која је слетела с пута

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)