ПРЕД ПЕНЗИЈУ ПИПКАО ДЕТЕ? Ово је ухапшени нишки васпитач, осумњичен за недозвољене полне радње над петогодишњом девојчицом! (ФОТО)

Ј. Ћ.

02. 12. 2021. у 21:20

ВАСПИТАЧ Дечјег културног центра у Нишу Владимир П. (64) ухапшен је јутрос због сумње да је током ове године у више наврата непримерено додиривао и љубио петогодишњу девојчицу, због чега се сумњичи за недозвољене полне радње.

ПРЕД ПЕНЗИЈУ ПИПКАО ДЕТЕ? Ово је ухапшени нишки васпитач, осумњичен за недозвољене полне радње над петогодишњом девојчицом! (ФОТО)

Фото Приватна архива

Она је испричала родитељима шта јој се догодило, након чега је читав случај пријављен полицији.

Родитељи, чија деца иду у вртић при овој установи, са неверицом су дочекали ову вест.

Они чији су малишани у групи код ухапшеног васпитача, затражили су хитан сусрет са директорком установе, али јуче, видно узнемирени, нису желели да коментаришу о чему се говорило на састанку. Ништа мање забринути нису ни родитељи деце из других група, јер се, како сазнајемо, сумња да су се сличне ситуације понављале више пута ове године.

- Знамо тог васпитача, виђамо га стално - каже један од родитеља, Милан Крстев.

- Није пријатно кад се овакве ствари дешавају тамо где наша деца треба да буду сигурна и безбедна.

Фото: Ј.Ћ.

Директорка ДКЦ Ниш, Сандра Петковић каже да је њихов колега дугогодишњи радник Установе пред пензијом, и да нико од особља није приметио ништа сумњиво у његовом понашању што би указивало на то да су деца на било који начин угрожена.

НИШТА НИСАМ ПРИМЕТИО

- Радио сам са њим скоро две године. Заједно смо били распоређени у истој играоници и нисам приметио да ради ништа непримерено. То су мала деца, од три до пет година. Када год би неко дете плакало, он је био врло присан и пријатан са њима, али никада нисам приметио да је урадио нешто непримерено. Деца га воле - тврди Марко Динић, васпитач ДКЦ.

- Тај човек ради код нас 36 година, до пензије му је остало десет месеци. Радно место му је у нашој установи, у парку Чаир, последњих година био је ангажован у креативним радионицама. То је рад са децом кроз различите активности. У том сегменту нашег рада имамо доста сарадника, јер се ми не бавимо чувањем деце већ развијањем њихових интересовања. Он је деци држао ликовно образовање, учио их је цртању, а осим тога радио је као сарадник на пријему малишана. Никада ниједну пријаву нити жалбу на њега нисмо добили - каже Петковић.

Како сазнајемо, истражни органи увелико раде на расветљавању овог дела, ангажовани су и психијатри и психолози, с обзиром на то је оптужбе изнело петогодишње дете, те да за сада, нема других доказа који би теретили васпитача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)